Jesi li primjetio kad si spajao na adapter da se neka komponenta na ploči sa elektronikom grije više nego inače ili neki miris gorenja i sl, kao što @bob4 kaže možda je fakat izgorila elektronika.
PS
Rifete, ne sumnjam da imaš zavidno znanje o računarima, ali vjeruj, nemoj ovo shvatiti kao kritiku nego kako podsticaj za nastavak učenja...vidjet češ tek šta je računar i na koji način funkcionira (čini mi se da sam i ja još uvijek mnogo daleko od toga) aBd ako postaneš moj kolega za koju godinu na Fakultetu Elektrotehnike ili nekom sličnom...
Autic na daljinski - problem sa baterijama
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Autic na daljinski - problem sa baterijama
Danas sam spojio ponovo na baterije od 9v (punjive naravno), ali ne ide bas onako kako ja zelim.
Nije da ide sporo, a ni brzo, ali to je daleko od nacina voznje sa fabrickim baterijama
Na kraju ja msm da sam odusto od toga
Pozz
Nije da ide sporo, a ni brzo, ali to je daleko od nacina voznje sa fabrickim baterijama
Na kraju ja msm da sam odusto od toga
Pozz
Jesi izmjerio struju ?
Ma sta cu je mjerit, kad nece da radi
Dabogda ga ukro neko
Sad sam poceo da pravim svoj "autic" od lima, testiro sam motor koji namjeravam da spojim, i kad ga prikljucim na 6v ide ko munja!!
Tako da sam odustao od onog
Pozz
Dabogda ga ukro neko
Sad sam poceo da pravim svoj "autic" od lima, testiro sam motor koji namjeravam da spojim, i kad ga prikljucim na 6v ide ko munja!!
Tako da sam odustao od onog
Pozz
-
- Pravo uznapredovao :)
Rifete, je li tebi cilj samo da popraviš pomenuti autić ili da naučiš neke osnove u elektronici?
Prema prepisci na PP, čini mi se da ti je cilj ovo drugo, zar ne?
Ako si već odlućio da praviš novi autić, pravi, ali za vježbu si trebao isprobati opcije koje ti je napisao prvenstveno bob4, a i drugi.
Trenutno muku mučim sa ispitima , ali javi se na PP, pa ako je autić još u životu ja ću ti istestirati sve što mi padne napamet iz čistog entuzijazma, ne iz materijalne koristi da se razumijemo.
Prema prepisci na PP, čini mi se da ti je cilj ovo drugo, zar ne?
Ako si već odlućio da praviš novi autić, pravi, ali za vježbu si trebao isprobati opcije koje ti je napisao prvenstveno bob4, a i drugi.
Trenutno muku mučim sa ispitima , ali javi se na PP, pa ako je autić još u životu ja ću ti istestirati sve što mi padne napamet iz čistog entuzijazma, ne iz materijalne koristi da se razumijemo.
Ovo je dobro:
Nešto slično sam našao na netu kako neki tip kune lopova koji mu je ukrao autoDabogda ga ukro neko
E moj voltere, lako je tebi, nemas ovaj moj autic xD
Jedina opcija je da ga spojim direktno na 220v pa ce mo da vidimo ocel da ide
pozz
Jedina opcija je da ga spojim direktno na 220v pa ce mo da vidimo ocel da ide
pozz
-
- Pravo uznapredovao :)
Ako je elektronika ispravna na tom autiću kao što tvrdiš, (provjerit ćemo prvom prilikom) zašto je nebi iskoristio na tom novom autiću, nečeš valjda praviti sve od nule...
LP Amar
LP Amar
Pa, voltere dragi, nemam ja samo jedan autic na daljinski
Imam ja njih na lager, a vec sam naso elektroniku za novi autic, i narucio sam 8 punjivih baterija preko ebay-a, tako da se nadam da ce da radi
Pozz
Imam ja njih na lager, a vec sam naso elektroniku za novi autic, i narucio sam 8 punjivih baterija preko ebay-a, tako da se nadam da ce da radi
Pozz