zvucna kartica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- dragon-fly
- Penjem se :)
zvucna kartica
ovak.ja imam zvučnu katricu spojenu s matičnom koja je radila sve super normalno,i kad sam formatiro komp od onda ne radi...a kad idem na add new hardware on ju ne prepozna....može neka pomoć,imam VIA matičnu i s BUG-ovog CD-a sam instaliro komponente za tu matičnu ali ništa...to mi je isto bilo s mrežnom za koju su svi rekli da ak ju komp ne prepozna da ziher ne radi,ali ja sam ju uspio instalirat i kao što vidite,radi!može neko pomoć???
Sloboda komuniciranja je skupa-mobitelom!
Ako sam dobro shvatio ta zvucna (š)kartica je integrirana na maticnoj ploci.Ako je tako, idi na VIA-inu stranicu i po oznaci ploce pronadji drivere i instaliraj. Uglavnom ti je to tako organizirano.BUG na svojim CD(DVD)-ima ima obicno drivere za chipset, a rijetko i za periferiju.Drugo moguce rjesenje: Ako imas manual za tu plocu, pronadji zvucni chip i vidi koja mu je oznaka i onda potrazi driver prema toj oznaci.
1. Ako je integrirana na mat. ploci onda provjeri u BIOS-u da li je ukljucena...
2. U Device Manageru pregledaj sto je sve instalirano i kako.
3. Na Sound,Video and Game NE smijes imati upitnike, to znaci da je detektiran hardware bez drivera.
4. Obrisi te upitnike i napravi "scan for hardware changes", onda ce ponovo prepoznati zvucnu karticu
5. Sve ovo nema nimalo smisla ako nemas drivere za doticnu karticu...
Sretno
2. U Device Manageru pregledaj sto je sve instalirano i kako.
3. Na Sound,Video and Game NE smijes imati upitnike, to znaci da je detektiran hardware bez drivera.
4. Obrisi te upitnike i napravi "scan for hardware changes", onda ce ponovo prepoznati zvucnu karticu
5. Sve ovo nema nimalo smisla ako nemas drivere za doticnu karticu...
Sretno
imo sam slican shit sa zvucvnom imo sam win 98 dan prije je radila nakon sto sam spojio neko pojacalčo i zv je samo nestal kad sam instaliro xp je dosla
koje windowse imas?
probaj ih instalirati ponovo.
ali samo ako je to krajnje rjesenje
koje windowse imas?
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------
- dragon-fly
imam xp-profešinl i kao kaj sam reko formatiro sam komp,znači instaliro sam ponovo vindovse,a kak imam 2 harda imam ih na oba,oba dva su profešnal vindovsa,al ni na jednom ne šljaka...ma kupit ču novu to je najjednostavnije....sandrox wrote:imo sam slican shit sa zvucvnom imo sam win 98 dan prije je radila nakon sto sam spojio neko pojacalčo i zv je samo nestal kad sam instaliro xp je dosla
koje windowse imas?
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu
- dragon-fly
- dragon-fly
e ovako,našo sam nešto o mojoj matičnoj al ne kužim baš najbolje sve pa evo vam link
>>>>>>>>>> http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4VXAD.htm <<<<<<<<<
>>>>>>>>>> http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4VXAD.htm <<<<<<<<<
- ronaldinho
- Pocetnik na forumu