zarulje koje mogu izdrzat uzastopno paljenje i gasenje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
zarulje koje mogu izdrzat uzastopno paljenje i gasenje
koje zarulje bi to mogle podnest? radi se neki light show
Re: zarulje koje mogu izdrzat uzastopno paljenje i gasenje
Za light show nije dovoljno da žarulja (sijalica) može izdržati mnogo paljenja i gašenja već mora biti dovoljno brza u apljenju i gašenju tj. ne smije biti troma ...
Pogledaj link:
http://www.elgrad.com/index.php?content ... oizvod=763
Pogledaj link:
http://www.elgrad.com/index.php?content ... oizvod=763
Pa nisu li to, zapravo, obične sijalice sa klasičnom žarnom niti i sa ofarbanim jednim dijelom balona?
Lijenost je iz raja izašla.
Pa jesu, osim ako nemaju pojačanu žarnu nit kao što bi i trebale imati
Ali u današnje vrijeme ja bi light show radio sa LED diodama, jer za sitnu lovu se mogu nabaviti 20 ili 50W RGB diode koje svijetle neusporedivo jače i nemaju problem tromosti i trajnosti.
Ali u današnje vrijeme ja bi light show radio sa LED diodama, jer za sitnu lovu se mogu nabaviti 20 ili 50W RGB diode koje svijetle neusporedivo jače i nemaju problem tromosti i trajnosti.
Za light show ne mogu se koristiti "obične sijalice sa klasičnom žarnom niti i sa ofarbanim jednim dijelom balona", jer su isuviše trome ... U data sheet-u svake sijalice ima podatak "starting time" tj. vrijeme startovanja - za light show idu sijalice čije starting time je 0,0 sekundi - npr. mogu se iskoristiti sijalice proizvođača OSRAM CONCENTRA SPOT R80 - Incandescent lamps with reflector R80
Prije nekih 30 godina se govorili "za light show nabavi sijalicu reflektorku", a dana se koriste i LED, ali opet treba provjeriti podatak starting time ...
Prije nekih 30 godina se govorili "za light show nabavi sijalicu reflektorku", a dana se koriste i LED, ali opet treba provjeriti podatak starting time ...
Vi'š ti vraga. Eto, čovjek se uči dok je živ.
Lijenost je iz raja izašla.
A i prof. Amir je to lijepo objasnio
Da li ledicu ubija "strobanje" ?
Zapravo konkretno me zanima ručna baterijska svjetiljka .
Mala kineska svjetiljka koja ima 3 ili 5 modova rada ...a kod svakog paljenja pogodiš strobanje .
Onda pai/gasi dok ne dođeš do moda koji ti odgovara .
Zapravo konkretno me zanima ručna baterijska svjetiljka .
Mala kineska svjetiljka koja ima 3 ili 5 modova rada ...a kod svakog paljenja pogodiš strobanje .
Onda pai/gasi dok ne dođeš do moda koji ti odgovara .
Ne, dapace, glavni nacin kontrole jacine svjetlosti LEDica je upravo pulsiranje konstantne struje kroz nju. LEDice ubija visoka temperatura i prevelika struja.
Radio sam neke eksperimente s 3W ledicama kroz koje sam gurao preko 10A struje. Naravno, bili su to kratki pulsevi do stotinjak mikrosekundi. Sve je prošlo bez ikakvog problema.
PWM regulacija u baterijskoj svjetiljci gdje je struja limitirana ispod maksimalne vrijednosti diode, za istu ne predstavlja nikakav problem. Diodi je potpuno svejedno blinkala ona ili svijetlila konstantno.
PWM regulacija u baterijskoj svjetiljci gdje je struja limitirana ispod maksimalne vrijednosti diode, za istu ne predstavlja nikakav problem. Diodi je potpuno svejedno blinkala ona ili svijetlila konstantno.