Indesit wil85 Elektronika
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Indesit wil85 Elektronika
Pa i na tvom MAC12N gate je treca noga,a ne u sredini.
I taj triac je trebalo prvo da mjeris .Sta je s onim ULN,je li bio izgorio ili ne?
I taj triac je trebalo prvo da mjeris .Sta je s onim ULN,je li bio izgorio ili ne?
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
U pravu si za trijak, posle dva dana trazenja sam shvatio da sam ga permutovao sa ona tri trijaka kod kojih je gate u sredini, narucio sam trijak koji je ekvivalentan ovom mom i danas mi je stigao.ULN je izgoreo jer je bio u kratkom spoju. Njega sam teskom mukom zamenio ali uspesno.U stvari to cu videti kad zamenim i ovaj Trijak kome je u kratkom spoju M1 i Gate.Sutra na poslu cu to zavrsiti a za vikend montiram na masinu, tako da rezultate javljam ili tokom vikenda, ali ako ne uspem posto imam neku svadbu. Onda jedan dan od ponedeljka.
Montirao sam elektroniku, i nista. Sve se isto desava kao i pre.Nemam vise ideju sta da radim.
Bit ce da je stradao i mikrokontroler.....samo nova elektronika te moze spasiti.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Cisto da javim da sam resio problem, rastavio sam celu masinu, sve delove posebno testirao i utvrdio da je bio problem u pumpi. Pumpa je i na prvom testiranju bila ispravna, ali kako ja predpostavljam povukla je vecu struju zbog dlaka,praska i ostale prljavstine koja je bila u rotorskom delu, i tako su izgorele komponente koje su predvidjene za rad sa manjom strujom.Kada sam pumpu ocistio i zamenio ponovo komponente koje su bile u kratkom spoju, problem je resen.Rekao sam da ovaj problem moramo resiti i resili smo ga.
Hvala svima na pomoci i idemo dalje...
Hvala svima na pomoci i idemo dalje...