novaci u pic-u
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
novaci u pic-u
pozz,počeo sam se bavit programiranjem pic-eva...uglavno,pročitao sam do negdje 3 stranice skraćenog kursa učenja u pic basicu i bacio sam se na posao,imam pic 16f84 i napravio sam jednostavan program u kojem ledica treperi,pokušaavao sam po jednoj shemi napravit to,danas sam završio i nije se ništa događalo...pipnuo sam chip i bio je poprilično topao,otišao sam na kompjuter vidjet jel je pregorio ili ne (izgleda da je).pa me zanima šta sam pogrešio,spajanje vodova nije sigurno jer je sve razvučeno,mislim čak da nisam ni obrnuo polaritet ispravljača.ima li tko nekakvu provjerenu shemu da mi pošalje i objasni jer sam početnik,unaprijed hvala
- morski_pas
- Odlično uznapredovao
Re: novaci u pic-u
ako je moguće pošalji slike ,po opisu nemožemo procijeniti što bi moglo biti
Napajanje mora biti 5V.
Ma kakva kugla..lomljivo.
Grah je zakon, prospi, oćitaj, poslije pokupi i skuhaj za ručak....
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
-
- Pravo uznapredovao :)
Binarno ili hexadecimalno?WhiteHead wrote:Ma kakva kugla..lomljivo.
Real Radios Glow in the Dark!
evo mene,ugl. radi se o ovoj shemi: http://www.oocities.org/tascoskun/pic/reset.jpg ,neznam ju baš pročitat,mislim da je to problem,neznam šta znači to gnd,prema masi nešto...a sad što i gdje spojit ovaj vss :
Jao, sinko, a da ti prvo proučiš osnove osnova elektronike pa onda polako....? A u grah jako volim gledati, pogotovo ako je s kobasicom (može i slanina, model Adidas).
Lijenost je iz raja izašla.
VSS je GND iliti po naški zemlja, nula, minus ......
Ma, shvaćam ja da ti učiš, ali si krenuo malo previsoko. Zato sam ti savjetovao da kreneš od najosnovnijeg, za početak, inače ćeš stalno imati podosta problema. Mikrokontrolere, ipak, ostavi za malo kasnije, kad svladaš osnove elektronike i terminologiju (a ona može biti poprilično zbunjujuća). Sve što ti je potrebno možeš naći na Internetu, samo trebaš biti uporan.
Lijenost je iz raja izašla.