Treba mi sema za brojac telefonskih impulsa. Imao sam je negde ali ne mogu naci. Koliko se secam bio je samo brojac i neki detektor frekfencije koja dodje od centrale za 1 impuls.
Hvala
Brojac telefonskih impulsa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Brojac telefonskih impulsa
Je li ti ova odgovara ? http://www.elektronika.ba/404/brojac-tel-impulsa/
Hvala.
Bas kad sam napisao post pogledao sam to. Ako je neko probao i radi onda odgovara
Ne svidja mi se dole sto pise treba podesiti. Jer nemam fiksni telefon, pa sve i da ocu ne mogu probati to.
U principu koliko vidim treba samo detektor 16KHz, pada mi i na pamet NE567... Njega je puno lakse podesavati nego menjati tamo R i C.
Bas kad sam napisao post pogledao sam to. Ako je neko probao i radi onda odgovara
Ne svidja mi se dole sto pise treba podesiti. Jer nemam fiksni telefon, pa sve i da ocu ne mogu probati to.
U principu koliko vidim treba samo detektor 16KHz, pada mi i na pamet NE567... Njega je puno lakse podesavati nego menjati tamo R i C.
16 kHz na liniyi ye posebna usluga pa niye prisutna ako se ne zatrazi.
Ovo cudo ne kuca slovo "yadran" zato y u igri
pOz
Ovo cudo ne kuca slovo "yadran" zato y u igri
pOz
To znam da je posbna usluga. Dobio sam upit da tako nesto napravim, a nisam na googlu nikakvu konkretnu semu uspeo iskopati. A ova mi ne uliva poverenje...
@Pedja089, zar postoji jos brojanje impulsa, s obzirom da danas svi imaju obracunsku vrijednost sekundu ili minutu koristene usluge telefonije plus uspostava poziva ako postoji?! Pitam iz razloga da li davatelj usluga salje ovu frekvenciju od 16kHz jos uvijek koja se koristila za brojace impulsa.
Mario.
Mario.
Svaki obracunski period , sekunda ili minuta je impuls, uspostava poziva se tarifira samo u
mobilnoj telefoniji. Na tom principu se vrsi obracun.-Ako je u lokalnoj vezi jedinica mjere minuta, u slijedecoj zoni se obracunski period skracuje, broj impulsa u minuti se povecava. To je sustina
obracuna saobracaja u telefoniji.-
pOz
mobilnoj telefoniji. Na tom principu se vrsi obracun.-Ako je u lokalnoj vezi jedinica mjere minuta, u slijedecoj zoni se obracunski period skracuje, broj impulsa u minuti se povecava. To je sustina
obracuna saobracaja u telefoniji.-
pOz
Jbg, i ja sam se iznenadio kad me covek pitao jel moze da se napravi tako nesto...
Navodno je imao vec neki, iako ga nisam uspeo naci na googlu, pa mu je crkao.
Navodno je imao vec neki, iako ga nisam uspeo naci na googlu, pa mu je crkao.