ATMEGA 32 doctori

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
JURA
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

ATMEGA 32 doctori

Post by JURA »

pozdrav,
molim cijenjene učesnike foruma koji su napredni u programiranju Atmega 32-8AU , ako mi žele pomoći sa par savjete -gdje griješim u početnićkim koracima sa fuse bitovima
Hvala
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: ATMEGA 32 doctori

Post by Kukinjos »

Još ti samo fali problem kojeg imaš :) . Kako ti možemo pomoć ako ne znamo što radiš i s kakvim se problemima susrećeš? Daj detalja, ovako nam ostaje samo kristalna kugla.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
JURA
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by JURA »

prijatelju
ne znam kako da krenem, ali idem iz početka i nadam se da ću uspjeti dočarati moj problem
-na određenom aparatu tj njegovoj elektronici izgara mikrokontroler Atmega 32-8AU.
-sa ispravne ploče iščitao sam posebno flash, posebno eeprom te sve zajedno tj. kpt.
-to sam sve spremio u nekoliko vrsta zapisa osim HEX
-koristim LPT isp prog sa pony softom
-čitanje ide glatko i tu nema problema
-Kada sam išćitao soft iz ispravne atmege snimio sam si sliku postavki fuse bitova koje mi je dao pony soft
e sada nastaju problemi:

taj isti soft sam htio usnimiti u novi prazni Atmega 32-8AU sa postavkama fuse bitova sa slike ,ali nešto nevalja jer ploča tj aparat se ponaša drugačije.
nekada se opće ne upale ledice na ploči za rad ,a po 20x put probe programiranja dobijem grešku blicanja sve ledice tj greška i neda se pokrenuti rad aparata.
probao sam prvo usnimiti flash sa postavkama fuse bitova, a tek onda usnimiti eeprom i opet nevalja.
postavio sam select all fuse bitove te odselektirao na prazna polja koja moraju biti te klik na write da učita postavke.
negdje griješim i vrtim se u krug a ne znam rješenje.
hvala za svaku pomoć
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by Kukinjos »

Doista čudno ponašanje. Hmm, sve mi "smrdi" na programator. Preporučio bi ti kod nekog kolege koji ima malo profesionalniji programator sve to skupa probat.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
JURA
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by JURA »

Ok,slažem se da bi mogao zezati i prog
u nabavi je usb verzija (new).
ima li tko još kakovu ideju ako je imao sličan problem ?
hvala
Cosa
Napredujem
Napredujem

Post by Cosa »

Nisi napisao kakva havarija se desila kad ti je uspio izgoriti kontroler, problem s napajanjem, ....?

Uz ovo što je kolega Kukinjos napisao, ja bih još dodao, dobro pregledaj napajanje i periferije mikrokontrolera dok čekaš programator.
Jesi li probao staviti isprogramirani kontroler u tu ploču koja radi? Tako bi vidio da li je do programatora ili je ipak nešto drugo.

Malo mi je čudno da si uspio ispravno pročitati atmegu iz komercijalnoga uređaja (ako je isti u pitanju), s obzirom na to da svi postavljaju lock bitove.
Inače, kad čitaš avr uvijek ćeš uspijeti nešto pročitati, ali to što pročitaš je neupotrebljivo.
Cosa
Napredujem
Napredujem

Post by Cosa »

Cosa wrote: Inače, kad čitaš avr uvijek ćeš uspijeti nešto pročitati, ali to što pročitaš je neupotrebljivo.
Trebalo je pisati:
Inače, kad čitaš avr s uključenim lock bitovima uvijek ćeš uspijeti nešto pročitati, ali to što pročitaš je neupotrebljivo.
JURA
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by JURA »

by Cosa:

sigurno je to to :(
,a ja bio sretan kad sam iščitao sadržaj-- kako ću riješiti problem sa nabavom nove atmege
uff ja i mikrokontroleri :ohno:
što se tiče hardvera tu je otklonjen problem
mislio sam da je problem što sam programirao na ploči koja ima port prema van sa svim pinovima.
hvala dečki
Post Reply