Treba da palim i gasim led diode koje su već fabrički podešene da rade na 5 volti dc,sa pic-om 12f629,e sad javlja mi se jedan problem.
Program je jednostavan,diode se pale u isto vreme,sa pauzom od 1 sekunde,e sad postoji mi jedan tehnički problem.Kada su diode upaljene,slabo sijaju,to jest,sa neki 80% snage,primetio sam, kada sam izmerio izlazni napon na pinu pic-a 12f629 da je napon,oko 4.8-4.9 volti,posto sam napravio sklop ceo,tako sto ga napajam sa napajanjem od 5v,(bez regulataora napona),pa veroavatno, kada led diode povuku snagu iz napajanja napon padne na nekih 4.8-4.9 v,i diode ne sijaju punim sjajem.
Palim i gasim diode od pic-a,preko tranzistora TIP 122(N-DARL).
Povezao sam kasnije,posebno napajanje za pic,(12v preko 7805),a posebno napajanje za diode direktno iz napajanja od 5volti,i sve radi ok.
Zanima me,da li postoji neka mogućnost,da bih izbegnem ovo dodatno napajanje za pic(12vpreko7805),da li postoji neki DC-DC konvertor,sa 5v na 9v,12v..,pa da onda spustim napon za pic,na 5v pomocu 7805,tj.cela poenta je da nekoristim ovo drugo napajanje od 12volti,vec samo jedno napajanje od 5v,ili neko drugo rešenje.