Pozdrav svima. Morao sam se obratiti vama posto drugog nacina nemam. Naime, imam problem oko seme i nacrta plocice. Neke komponente nisu oznacene, neke nisu na plocici a nalaze se na semi i tako dalje. Nacrt sam nasao na nekom turskom sajtu i zelim uz Vasu strucnu pomoc da finalno uradim najbolji moguci nacrt da bih ga podelio sa svima jer ga mnogo hvale da je medju najboljima.
Dakle, prvi problem je na slici kondenzator koji se nalazi izmedju prvog i drugog OPAMP-a: Slika 1
Drugi problem je sto na sematskom prikazu filtera stoji 8xBA4558(OPAMP) a na nacrtu plocice stoji samo 4 komada: Slika 2
Treci problem je sto nije naznaceno na plocici da li su potenciometri LIN ili LOG za visoki, srednji i niski.
Cetvrti problem je sto sam nasao navodno poboljsanu verziju istog filtera sa boljim proracunom i drugim vrednostima komponenti te novim nacrtom plocice pa me je to dodatno zbunilo koji je u sustini od ta dva bolji.Link za preuzimanje celog paketa se nalazi OVDE
Nacrt je radjen u Proteus 7.4 verziji. Nadam se da ce mi neko od Vas izaci u susret da zajedno sredimo tu semu pa da ga konacno napravim i spojim na svoje APEX pojacalo koje sam napravio i koje radi fenomenalno samo bih jos taj filter da ugradim u njega i da to sve podelim sa Vama.
Hvala unapred na odgovoru...