Kako sam rekao tako sam i uradio. Ipak instrument ne radi. Dvije stvari me muce: tranzistor je 2N3904 a PIC je 16F628A. NAkon svega ne mjeri nista nego samo pokaze nekeakav cudan karakter i to je sve
Ovaj 16F628 (bez A ) nemam ali se nadam da nije tolika razlika imam i 627 ali su i oni sa A. Nadam se da nece biti trud uzalud!? Evo par slika projekta:
16F628A nije problem, radi i sa njim, ne bi trebalo ni da je 3904(bar ne za sada). Da li je program ispravno upisan na 628? Trebalo bi jos jednom provjeriti vodove... Treba u startu da vam pise:
alsatpv wrote:Svaki .hex fajl je ispravan, probajte u Proteus-u, pa onda iznosite takve tvrdnje.
Poštovani nije mi bila namjera pisati protiv projekata na Vašoj stranici za nju samo pohvale daj bože da ih je više, samo sam prenio svoje iskustvo a u vezi hex fajla za termometar kontaktirao sam i Vas tom prilikom ste mi odgovorili da je stvarno fajl neispravan i da su vam hakirali stranicu zbog toga sam pomislio da se možda to ponovo nije dogodilo eto samo toliko.
I josh jedan sa preskalerom SAB6456 isto do 1.3 Ghz ide pic 16C84 ali slobodno moze da ide umesto njega 16F84 jer je to zapravo sledeca verzija istog pic-a
Sada sam tek vidio da sam ostao duzan odgovor vezano za ovaj freq. Ako se radi sa 2n3904 ocitavanje ce ici do nekih 11 MHz i tu je kraj. Ipak mora ici originalni tranzistor. Kod zamjene pazite na raspored nožica.
Pozdrav.