Zaključavanje vrata ( elektronsko )

Projekti naših članova foruma koji su još uvijek u fazi izrade.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Smiley

Zaključavanje vrata ( elektronsko )

Post by Smiley »

Pozdrav,

početnik sam u izradi elektronskih uređaja, iako imam završenu školu istog tipa, i nadam se da sam na pravom mjestu za projekat koji trenutno imam u planu, tj da ćete mi biti u mogućnosti pružiti par savjeta, ili podjeliti iskustvo vezano za isto..

Naime, želim da napravim 'daljinsko zatvaranje vrata' tj da putem daljinskog pokrećem uređaj na vratima, koji bi na naredbu izbacivao klin, koji bi onemogućavao otvaranje vrata, a da se isti ne nalazi na bravi, vec iznad, kao oni manualni uređaji, sa polugom i lancem... (što sprečavaju potpuno otvaranje vrata sa druge strane)

Potreban mi je neki starter,tj savjet, odakle da počnem za početak, znam da je izvedivo, ali želim da to učinim bez kupnje nekih skupi uređaja, želim da uređaj bude čisto kućne proizvodnje...

Savjeti?

Hvala unaprijed.
bob4
Stariji član
Stariji član

Re: Zaključavanje vrata ( elektronsko )

Post by bob4 »

Za početak kupi kinesko zvonce za vrata (radio)
Smiley

Post by Smiley »

Klasično zvonce, koje se nalazi po kućama? Hmm , kad kažete 'radio', to je tip zvonceta?
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Odeš kod kineza i tražiš zvonce bez žice. Znači predajnik i prijemnik (svaki sa svojim baterijam i komunikacija je radio vezom)
LED_ri
Penjem se :)

Post by LED_ri »

Pozdrav,

nažalost, Smiley, nemam ideje kako to napravit, ali imam veoma sličan problem, pa se nadam da ne smeta ako se pridružim u tvoj post s mojim pitanjem s ciljem da nam obojici netko pomogne :)

Dakle, meni je također potrebno zaključavanje, ali ladice! Imam dvije ladice, na koje bi želio primjenit neku vrstu zaključavanja, tj nešto slično elektroprihvatniku ili bilo čemu slično.

Poanta je da se ladica zaključa/zablokira kad se gurne, a da je za otvaranje potrebno stisnut neki prekidač (meni ne treba daljinski - sve preko žice). To se koristi često, pa bi mi trebalo nešto pouzdano i jednostavno.

Naravno, još bolje ako me netko može usmjerit di bi mogao kupit neki takav gotov sistem za prvu ruku jer mi je dosta hitno, a onda bi usljedila samogradnja :D

A Smiley, ako nam netko da ideju za zakljičavanje, ti biš na to mogao onda kasnije samo primjenit daljinski na neki način umjesto prekidača ;)

Hvala i pozdrav!
0000 0000 0111
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Javiš se LIAM_u. On najvjerojatnije ima bravicu za zaključavanje ogradnih vrata (on ti je u blizini)
Image

Tebi treba samo ovo zaokruženo.
LED_ri

Post by LED_ri »

Hvala na tako brzom odgovoru!

Na to sam i mislio, nego sam mislio da li postoji nešto već gotovo za ladice.

Ali sve mi se čini da ću to tako izvest! Još jednom hvala!!
0000 0000 0111
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Koliko je pametno iskoristiti kinesko zvonce za otvaranje vrata :?: Ima da se kupe daljinac i prijemni modul sa plivajucim kodom.
LED_ri

Post by LED_ri »

Možda bolje nešto ovakvo:

Image

..nego - di bi to mogao kupit u Rijeci!? :D

..u chipoteci i holexu nisam našao :(
0000 0000 0111
Nemanja_Elektronika
Napredujem
Napredujem

Post by Nemanja_Elektronika »

Bez-zicno zvonce sto uzmes kod kineze ti sluzi za radio vezu , na njega ces da otvaras i zarvaras "klin" na vratima.

Stavi jedan Flip-Flop, da kad posaljes impuls on da napravi logicku jedinicu i da otvori, na sledeci impuls da napravi Logicku nulu i da zakljuca, na kraj stavis jedan relej da to sve prekida.

ili da negde nabavis elektromag.jezicak sto je stavio "Led_ri"
Svi uredjaji rade na bijeli dim.... kada taj dim izadje, oni vise ne rade..:)
Post Reply