Paljenje maglenki na autu kad se da žmigavac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
Paljenje maglenki na autu kad se da žmigavac
Zanima me dali ima netko shemu paljenja maglenki kad se da žmigavac? Vidio sam na nekim forumima da to rade sa relejima i kondenzatorima a to je meni onak jadno.Sad me zanima jel se to isto može napraviti sa tranzistorima da rade kao prekidaci snaga žarulje 55w a napon 12 v koju treba paliti. Jedino sto žmigavac radi u prekidima pa bi trebao na toj shemi da ima neki napon koji bi držao tranzistor ukljucen dok žmigavac trepteri. Nadam se da sam bio jasan
Re: Paljenje maglenki na autu kad se da žmigavac
Koji je razlog takvog svijetlosnog efekta?
Maglenke mogu da se vezu na izlaz daljunskog zakljucavanja i da svetle neko vreme po zakljucavanju ili otkljucavanju da bi osvetlile prostor ispred kola. Da stalno svetle sa zmiga vcima, ne znam razlog.
Ukljucujes rele maglenki a ne direktno maglenke i tako ti mnogo manje opterecen izlazni tranzistor.
Ukljucujes rele maglenki a ne direktno maglenke i tako ti mnogo manje opterecen izlazni tranzistor.
Ne razumijem stvarno čemu rad maglenki sa migavcima, ali nema veze ako neko misli da treba oda OK . Nije to problem napraviti sa oba migavca uzeti pomoću dioda impuls koji će aktivirati tajmer koji drži jednu sekundu. Šta će biti na izlazu, rele ili tranzistor sasvim je svejedno.
on misli na AFL ili " korner light " ....
Znao sam da je neka glupost
-
Ovo je glupost od foruma! Nisam tražio vaša seciranja onog što sam napisao vec pomoc ali ocito ništa od toga! Od tolikih lumena koji nisu mogli skužiti sta ih pitam! Auti vec nekoliko godina to imaju ali ocito vi to neznate ili nemate pojma! Riješio sam dalje tako da vam lumeni hvala za ništa!!
shitblaster wrote:Ovo je glupost od foruma! Nisam tražio vaša seciranja onog što sam napisao vec pomoc ali ocito ništa od toga! Od tolikih lumena koji nisu mogli skužiti sta ih pitam! Auti vec nekoliko godina to imaju ali ocito vi to neznate ili nemate pojma! Riješio sam dalje tako da vam lumeni hvala za ništa!!
čuj jarane , a da ti nisi malo drzak i bezobrazan ? nevaspitan je jasno ... tražio si kako da napraviš AFL svetla ... ali ta svetla se ne pale na " žmigavac " ... tu je primenjena posebna tehnologija ... kod opela to ide preko cim modula i indikatora položaja ( zakrenutosti ) volana . ti bi u posranog keca( moja pretpostavka , ako imaš bolji , izvini ) montirao nešto što si vidio na autima koji su za tri klase iznad ....
a kao drugo , budi malo strpljiviji , nitko ovdje ne sedi zapet kao puška ... i nitko nije u obvezi da ti odgovori ... ovdje sve funkcionira na bazi dobrovoljnosti ...
kao trece , nisi bio dovoljno precizan pri postavljanju pitanja ... premalo podataka ( nisi naveo marku i model auta ) .... zbog elektroinstalacije je potrebno znati ... nemaju svi auti na isti način izvedenu instalaciju ...
tako da ta tvoja ironija i cinizam ovdje ne stoje .... malo se zamisli nad svojim ponašanjem , ( pročitaj pravila foruma ) , naoružaj se strpljenjem i čekaj odgovor , eventualno neka dopunska pitanja ... kako bi na kraju došli do odgovora koji je tebi prihvatljiv
konkretno , to isto se može uraditi i na kecu ... treba ti tajmer ( npr sa 555 ) koji bi odredjeno vreme držao upaljena svetla .
ako pak misliš napraviti " komming home " to je još jednostavnije ....
ako pak misliš napraviti " komming home " to je još jednostavnije ....
tek toliko da ti pokažem da i na ovom forumu ljudi nešto znaju!!!!!
Ako je moja subjektivna procjena ove funkcije natjerala shitblaster u očaj i razočarenje u forum ja se ovom metodom ispričavam .
U iščekivanju odgovora na moje gornje pitanje uguglah pa i sam našo odgovor .
Relej , dioda , kondenzator...vrlo jednostavno riješenje ali izglda da je i to za tebe prekoplicirano .
Uvjek kažem .tko je spreman nositi se sa težinom problema gotovo uvjek sam iznađe riješenje .
Eto , iznanadi me pa napravi poluvodički skop , predstavi ga ovdje i nabi mi komplekse .
Jedino tvoje pravo i obaveza je da budeš s tim zadovoljan .
Ono kad ti se maglena bude palila preko dana zanemari jer to večina prolaznika neće primjetiti .
U iščekivanju odgovora na moje gornje pitanje uguglah pa i sam našo odgovor .
Relej , dioda , kondenzator...vrlo jednostavno riješenje ali izglda da je i to za tebe prekoplicirano .
Uvjek kažem .tko je spreman nositi se sa težinom problema gotovo uvjek sam iznađe riješenje .
Eto , iznanadi me pa napravi poluvodički skop , predstavi ga ovdje i nabi mi komplekse .
Jedino tvoje pravo i obaveza je da budeš s tim zadovoljan .
Ono kad ti se maglena bude palila preko dana zanemari jer to večina prolaznika neće primjetiti .
-
Ja sam samo izrazio svoje mišljene kao i vi! Nevaspitanost je i kod vas! Jel sam zamolio za pomoc a ne komentare koji nemaju veze sa pitanjem! To je isto kao da odem u trgovinu kupiti tv i trgovci me isprdaju i pitaju šta ce ti tv! Jel to pošteno?? Umjesto da mi pomogne odluciti šta da uzmem. Izgleda da vi koji ste na forumu dugo imate pravo sprdati sve i svašta?puknuti wrote:Znao sam da je neka glupost
-
Evo za maglenke
- Attachments
-
- 2lxwgsp.rar
- (18.54 KiB) Downloaded 289 times
aj , molim te , objasni , čemu služi ta upaljena maglenka ? meni do sada nikako nije jasno , čemu je to , zapravo , dobro ?
pa da mu bude FEMSI
a što ce na to reci " mr Polizist " , kada ga zaustavi ? a gospodin na tehničkom ce aplaudirati ?
Vidio sam to i ja na novijim kolima i bas je feMsi
Sigurno prolazi tehnicki (na novijim kolima) a za starija trebace vjerovatno iskljuciti pred tehnicki.
Sigurno prolazi tehnicki (na novijim kolima) a za starija trebace vjerovatno iskljuciti pred tehnicki.
-
Ajd hvala Bogu da ima drugih foruma gdje clanovi imaju volju da pomognu umjesto da sprdaju ili seciraju kojekavim bezveznim komentarima! A što se tice mišljenja drugih Ne svih! Mišljenje je kao rektum svi ga imaju!
Ja da sam admin već pri prvom postu bih blokirao ovakve korisnike.
Tražim tj kupujem Samsung Galaxy S Advence i9070 sa kvarom na matičnoj ploči. Uslov je da ima ispravan display i touch, a za sve ostalo me bk. Jer samo mi to treba. Dajem 200KM za očuvan display, 150KM za izgreban.
- Nemanja_Elektronika
- Napredujem
A jeste navalili, malo ohladite, kao da je bitno cemu sluzi i da li ima funkcionalnu vrijednos, ako nekom treba valjda zna cemu ce da mu sluzi?
Zasto neces da radis sa necim jednostavnim i funkcionalnim, nego komplikujes stvari??
moze da se napravi sa cim god zelis?
relej, tranzistor, fet, diode, condezatori, IC. ... sa cim god pozelis...
uzmi najjednostavnije.
Zasto neces da radis sa necim jednostavnim i funkcionalnim, nego komplikujes stvari??
moze da se napravi sa cim god zelis?
relej, tranzistor, fet, diode, condezatori, IC. ... sa cim god pozelis...
uzmi najjednostavnije.
Svi uredjaji rade na bijeli dim.... kada taj dim izadje, oni vise ne rade..:)