Kondenzatori za PIc18F4550 48MHz
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Kondenzatori za PIc18F4550 48MHz
Kratko i jasno... nisam jos koristio frekv. vecu od 20MHz ... a u datasheetu od 18f4550 ne pise nikakav podatak o kapacitetu kondenzatora za vise od 20MHz. a ni google nije pomogao... moze li mi netko reci neku iskustvenu vrijednost ?
Re: Kondenzatori za PIc18F4550 48MHz
Pa di si ti do sad?
Evo sam pogledao datasranje od kontrolera:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 39632c.pdf
pa na stranici 27, ili po njihovom brojanju - 25, u poglavlju 2.2.2 CRYSTAL OSCILLATOR/CERAMIC RESONATORS, piše kako to sam trebaš pronaći zavisno od napona napajanja i frekvencije. Daju i smjernice za kristale od 20 MHz - 15pF, za keramičke rezonatore ne pišu preko 16MHz. Čak navode i način rezanja kristala (parallel cut). Uostalom pročitaj sam.
A što si ga nasvirao na toliko?
Evo sam pogledao datasranje od kontrolera:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 39632c.pdf
pa na stranici 27, ili po njihovom brojanju - 25, u poglavlju 2.2.2 CRYSTAL OSCILLATOR/CERAMIC RESONATORS, piše kako to sam trebaš pronaći zavisno od napona napajanja i frekvencije. Daju i smjernice za kristale od 20 MHz - 15pF, za keramičke rezonatore ne pišu preko 16MHz. Čak navode i način rezanja kristala (parallel cut). Uostalom pročitaj sam.
A što si ga nasvirao na toliko?
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
izgubio se u školi
sva sreća pa nisam skužio ništa haha.. ja za 20 mhz koristim 22pF... pic je na 5v... sta 48 mhz na 15pF ?
maa radim nesto slicno osciloskopu pa mi treba sto brzi pic...
sva sreća pa nisam skužio ništa haha.. ja za 20 mhz koristim 22pF... pic je na 5v... sta 48 mhz na 15pF ?
maa radim nesto slicno osciloskopu pa mi treba sto brzi pic...
Ne mozes korisiti 48MHz oscilator!
Da bi dobio 48MHz trebaš koristiti interni množitelj frekvencije - PLL (ili koristiti neki eksterni clock). Ulaz u PLL treba biti 4MHz. Znaci ak imas 20MHz oscilator, prvo podesi konfiguracijske bitove da podijele frekvenciju kvarca s 5, ako ti je kvarc 4MHz dijeliš s 1.Za ostale vrijedi isti princip.
Da bi dobio 48MHz trebaš koristiti interni množitelj frekvencije - PLL (ili koristiti neki eksterni clock). Ulaz u PLL treba biti 4MHz. Znaci ak imas 20MHz oscilator, prvo podesi konfiguracijske bitove da podijele frekvenciju kvarca s 5, ako ti je kvarc 4MHz dijeliš s 1.Za ostale vrijedi isti princip.
Shvatio al nije mi se dalo pisat
Samo treba procitat datašit i sve se moze saznati
Samo treba procitat datašit i sve se moze saznati