Da li može neko da mi pomogne i da li je to moguće uopšte u mom slučaju, da prepravim program da ne bude za 2-taktni nego za 4-taktni motor, tj da daje signal za paljenje na svakih pola kruga umesto na ceo kao što je slučaj kod 2-taktnih motora ?
Ovo je uređaj koji želim napraviti i isprogramirati paljenje za motor na koji želim nakalemiti turbo-kompresor.
http://www.electronics.gompy.net/cdi/index.html
dostupan je program za očitavanje parametara, mapiranje paljenja i hex fajl koim se treba programirati 16f628a
Ako bih povećao broj očitavanja na hall senzoru time što ću dodati još jedan magnet na remenicu poremeticu očitavanje broja obrtaja od čega zavisi ugao pretpaljenja, dakle kako to da rešim
Unapred hvala,
Nikola
16F628A Programmable Ignition
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: 16F628A Programmable Ignition
Ako je u pitanju jedan cilindar, onda nemaš problem, stavi magnet na radilicu umjesto na bregastu, doduše imat ćeš dvije iskre, jednu dobru na kraju kompresijskog ciklusa i jednu nepotrebnu na kraju ispušnog. Broj okretaja ostaje točan. Uostalom, koliko ti motor ima cilindara?
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Ima 4 cilindra, znači treba mi jedna varnica na svakih pola kruga kolenastog vratila, ostaće razvodnik da tu varnicu sprovede na pravu svećicu.
a mozda je najlakše i staviti 2 magneta na kol vratilo ili 4 na bregastom i on će računati uvek dupli broj obrtaja pa za taj dupli broj obrtaja da ukucavam potreban ugao pretpaljenja, i onda ako u programu stavim poziciju trigera na 40 stepeni onda ga u stvarnosti stavim na 20 jer sam ceo krug kao lepezu sklopio u pola kruga
a mozda je najlakše i staviti 2 magneta na kol vratilo ili 4 na bregastom i on će računati uvek dupli broj obrtaja pa za taj dupli broj obrtaja da ukucavam potreban ugao pretpaljenja, i onda ako u programu stavim poziciju trigera na 40 stepeni onda ga u stvarnosti stavim na 20 jer sam ceo krug kao lepezu sklopio u pola kruga
Ili napravi dva, pa radi bez razvodnika s dvije duple bobine
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Ma kakve duple bobine vidiš da ni ovo ne umem da rešim hvala u svakom slučaju