http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... 75/P5SD2X/
maticna ploca,kao sto je ova na sajtu mi pravi veliki problem
kada je pokrenem samo sa procesorom,daje gresku- nema RAM-a,kada ubacim ram daje gresku da nema video karte (logicno ), ubacim i kartu (sve je 100% isoravno,dajem glavu),e onda vise ne pisti,ali mi ne izbacuje sliku na monitor.... :O CPU se greje,oba chipseta se greju kako bi i trebalo..... moze li neko pomoci? Hvala unapred svima
p5sd2 - x maticna ploca,problem u pokretanju
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: p5sd2 - x maticna ploca,problem u pokretanju
Predpostavljam da si bateriju vadio. Sledece je ako imas kod koga da flesujes bios.
-
pa,ne znam kod koga bih odneo... Jel tesko flashovati ga,mislim imam neko osnovno znanje,pa ako nije neka preterana nauka,jel bi mi mogao neko objasniti? ako jeste onda cu odneti nekom.... hvala PS znam kako se fashuje onim jumerom,ili kratkim spojem na kontaktima za bateriju,ali to sam probao.... :S
Pod flesovanje podrazumevam skidanje i flesovanje na programator. To sa skidanjem je samo brisanje zapamcenih vrednosti CMOS. Vidi koji je cip ili eeprom u pitanju pa odnesi kod nekog ko moze da odradi na programator.
-
cip je 32pin-ski,a na njemu pise P5SX3.... Probacu onda da nadjem nekog....
To pise na nalepnici sigurno i to je verzija SW koja je ubacena. Oznaka je ispod nalepnice.
nije do biosa!
te ploče imaju manu a ta je da ode north bridge(srebreni hladnjak)
e sad ako pregledaš sve elektrolite i nađeš neki u banani tu je kvaka inače....nema spasa
te ploče imaju manu a ta je da ode north bridge(srebreni hladnjak)
e sad ako pregledaš sve elektrolite i nađeš neki u banani tu je kvaka inače....nema spasa