offline download..
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
offline download..
Kao prvo vas sve pozdravljam!
Na forumu sam novi, i imam odredeni problem.., koji ce se (iskreno se nadam) u ovome topicu i rijesiti..
Nedavno sam si pribavio SkyStar2 karticu, s kojom be problema pratim satelitsku televiziju..
Ali nisam je samo zbog toga kupio. Dakle, evo i mojih pitanja:
1)Za gledanje koristim program DVBviewer.. i imam one standardne kanale.. pa me zanima gdje skinuti i gdje ubaciti ključeve za kodirane kanale?
2) Gdje skinuti skynet, i gdje u DVBviewer-u ubaciti skynet.ini ? tj., kako to sve podesiti.. kao provider koristim AliceSat Astra 19.2°E. Eto, ako bi mi netko to mogao boje pojasniti kako si to srediti..
Još prije sam nabavio skynet, i sve podesio.. i sve mi se otvorilo, i birao sam extenzije.., ali ništa se nije skidalo.. jer je bio nepoznat provider..
Pa ako bi mi netko mogao već u skynet.ini - u srediti provider, tj. one pids i sl. Koristio bi AliceSat Astru.. i fileove skidao u D:\inet ..
Pokušao sam i ProgDVB4.78.. ali mi taj program uopće ne radi ni za gledanje..
Zato bi radije s DVBviewer-om koji sam dobio u kompletu sa SS2 karticom..
Hvala svima unaprijed.. Ispricavam se ako je o tome vec pisano..
Na forumu sam novi, i imam odredeni problem.., koji ce se (iskreno se nadam) u ovome topicu i rijesiti..
Nedavno sam si pribavio SkyStar2 karticu, s kojom be problema pratim satelitsku televiziju..
Ali nisam je samo zbog toga kupio. Dakle, evo i mojih pitanja:
1)Za gledanje koristim program DVBviewer.. i imam one standardne kanale.. pa me zanima gdje skinuti i gdje ubaciti ključeve za kodirane kanale?
2) Gdje skinuti skynet, i gdje u DVBviewer-u ubaciti skynet.ini ? tj., kako to sve podesiti.. kao provider koristim AliceSat Astra 19.2°E. Eto, ako bi mi netko to mogao boje pojasniti kako si to srediti..
Još prije sam nabavio skynet, i sve podesio.. i sve mi se otvorilo, i birao sam extenzije.., ali ništa se nije skidalo.. jer je bio nepoznat provider..
Pa ako bi mi netko mogao već u skynet.ini - u srediti provider, tj. one pids i sl. Koristio bi AliceSat Astru.. i fileove skidao u D:\inet ..
Pokušao sam i ProgDVB4.78.. ali mi taj program uopće ne radi ni za gledanje..
Zato bi radije s DVBviewer-om koji sam dobio u kompletu sa SS2 karticom..
Hvala svima unaprijed.. Ispricavam se ako je o tome vec pisano..
e pa
hmmm
da pocnemo
1. za gledanje koristi alt dvb jer je najbolji
mozes gledati dva kanala istovremeno(ima PIP funckiju)
mozes gledati kodirane(piratski dostupne)
a obavezno trebas novu listu kanala,ili ih sam skeniraj
ako hoces ja cu ti poslati svoju listu kanala tako da nemoras podesavati i muciti se
samo ubacis listu i imas sve kanale
trenutno piratski rade digital+(boli celo paket) na kojem ima sve zivo
dokumentaraca,muzike,filmova,xxx
radi i tps francuski paket ,koji isto nije los
i ima jos pojedninacni kodiranih kanala koji rade
uglavnom neznas gdje bi prije prebacio
dakle ja ti preporucujem drivere verzija 4.2.11
skini sa neta novi alt dvb i instaliraj
imas neka podesavanja codeca i tako,ali nadam se da ces uspjeti
i daj mi msn adresu ili mail da ti posaljem listu kanala i oslobodim te muka
2.za skynet netrebas dvb viewer
ima verzija skyneta koja radi posebno za sebe
sta ja znam ima dosta verzija skyneta
kad svako ga je modificirao i ima vise njih
na http://www.cubric.tk/ imas skinuti skynet sigurno
e najvise se skida da eutelsat w3a koji je na 7 E
tamo je opensky provader i ima dosta stvari za skinuti
ustvari skidaj odakle hoces posto moze na raznim satelitima
a sta da ti kazem za skynet
ima negdje na netu upustvo detaljno.
uglavnom imas fajl skynet.ini u kojem podesavas skynet(upisujes frekvenciju,pidove za provajder)
kad se upali skynet treba da imas protok,znaci da rolaju brojevi IP i TCP
kad stisnes G pojavi se okvir gdje biras koje fajlove skidas ,znaci + ,-
podesavas min i max velicinu fajla koji hoces da ti padaju sa neba
znaci skynet moze raditi bez ikakvog drugog programa (dvb viewer,progdvb)
nemogu ti sad sve objasnjavati,jer mogu o ovome knjigu napisati
imas na netu ili na http://www.cubric.tk/ upustvo sigurno za skynet
eto ja sam odustao od skidanja sa satelitskom ,jer je dosadilo
i nabavio sam adsl pa nemam potrebe vise moliti boga da nesto padne sa neba korisno
i skidanje tudjih fajlova skynetom se zove "pecanje"
hmmm
da pocnemo
1. za gledanje koristi alt dvb jer je najbolji
mozes gledati dva kanala istovremeno(ima PIP funckiju)
mozes gledati kodirane(piratski dostupne)
a obavezno trebas novu listu kanala,ili ih sam skeniraj
ako hoces ja cu ti poslati svoju listu kanala tako da nemoras podesavati i muciti se
samo ubacis listu i imas sve kanale
trenutno piratski rade digital+(boli celo paket) na kojem ima sve zivo
dokumentaraca,muzike,filmova,xxx
radi i tps francuski paket ,koji isto nije los
i ima jos pojedninacni kodiranih kanala koji rade
uglavnom neznas gdje bi prije prebacio
dakle ja ti preporucujem drivere verzija 4.2.11
skini sa neta novi alt dvb i instaliraj
imas neka podesavanja codeca i tako,ali nadam se da ces uspjeti
i daj mi msn adresu ili mail da ti posaljem listu kanala i oslobodim te muka
2.za skynet netrebas dvb viewer
ima verzija skyneta koja radi posebno za sebe
sta ja znam ima dosta verzija skyneta
kad svako ga je modificirao i ima vise njih
na http://www.cubric.tk/ imas skinuti skynet sigurno
e najvise se skida da eutelsat w3a koji je na 7 E
tamo je opensky provader i ima dosta stvari za skinuti
ustvari skidaj odakle hoces posto moze na raznim satelitima
a sta da ti kazem za skynet
ima negdje na netu upustvo detaljno.
uglavnom imas fajl skynet.ini u kojem podesavas skynet(upisujes frekvenciju,pidove za provajder)
kad se upali skynet treba da imas protok,znaci da rolaju brojevi IP i TCP
kad stisnes G pojavi se okvir gdje biras koje fajlove skidas ,znaci + ,-
podesavas min i max velicinu fajla koji hoces da ti padaju sa neba
znaci skynet moze raditi bez ikakvog drugog programa (dvb viewer,progdvb)
nemogu ti sad sve objasnjavati,jer mogu o ovome knjigu napisati
imas na netu ili na http://www.cubric.tk/ upustvo sigurno za skynet
eto ja sam odustao od skidanja sa satelitskom ,jer je dosadilo
i nabavio sam adsl pa nemam potrebe vise moliti boga da nesto padne sa neba korisno
i skidanje tudjih fajlova skynetom se zove "pecanje"
Ja Te molim virtualx da mi ako mozes posaljes na moj mail alendurn@gmail.com
svoju listu kanala,please!
svoju listu kanala,please!
thx na info.
Eto imam jos jedno pitanje za tebe.. Radi se o legalnom placanju za skidanje preko satelita. Kako sam doznao, ima vise ponuda, sto se samog mjesta skidanja tice.
Kod legalnog na disk uglavnom dolaze dobre stvari.. Tako da mi je mozda bolje uzeti to.
Sa frendom sam povezan wireless.. tako da bi obojica platili pola, i ja bi skidao..i stavljao na svoj disk.. tako da bi on bez problema mogao sebi skidati od toga sto hoce preko mog diska.
Cuo sam da na netu imaju udruge, kojima dam svoj 1GB.. a za uzvrat smije skidati s njihovog servera..
Zanimalo bi me jeli se to moze uzeti samo za 1 mjesec? i koliko bi to onda izaslo novaca?
Ukoliko nebudem isao preko placanja.. onda ti se javim na PM.. da mi ukoliko zapnem.. pomognes podesiti skynet.. i das listu kanala..
BTW: Snimao sam si neke filmove, glazbu i sl. u video formatu preko DVBviewer-a... i to sve je snimljeno u mpeg2 formatu..
Zanimalo bi me preko kojeg programa to staviti u .avi (glazbeni spotovi) ili divX (filmovi) format.. kako bi file bio nesto manji..
Eto imam jos jedno pitanje za tebe.. Radi se o legalnom placanju za skidanje preko satelita. Kako sam doznao, ima vise ponuda, sto se samog mjesta skidanja tice.
Kod legalnog na disk uglavnom dolaze dobre stvari.. Tako da mi je mozda bolje uzeti to.
Sa frendom sam povezan wireless.. tako da bi obojica platili pola, i ja bi skidao..i stavljao na svoj disk.. tako da bi on bez problema mogao sebi skidati od toga sto hoce preko mog diska.
Cuo sam da na netu imaju udruge, kojima dam svoj 1GB.. a za uzvrat smije skidati s njihovog servera..
Zanimalo bi me jeli se to moze uzeti samo za 1 mjesec? i koliko bi to onda izaslo novaca?
Ukoliko nebudem isao preko placanja.. onda ti se javim na PM.. da mi ukoliko zapnem.. pomognes podesiti skynet.. i das listu kanala..
BTW: Snimao sam si neke filmove, glazbu i sl. u video formatu preko DVBviewer-a... i to sve je snimljeno u mpeg2 formatu..
Zanimalo bi me preko kojeg programa to staviti u .avi (glazbeni spotovi) ili divX (filmovi) format.. kako bi file bio nesto manji..
sto se tice legalnih stvari,u to se nerazumijem
za to se meni ne obracaj
ja se razumijem samo u ilegalne stvari
a ovo u vezi snimanja...
svaki program snima u mpeg2 format
taj fajl zauzima poprilicno,pa se mora prebaciti u divx ili xvid
xvid je bolji nego divx
za prebacivanje imas gomilu programa
ja koristim virtualdub mod (posto sam ja virtualx):D
imas opcija na njemu svakavih
za pocetak je komplikovan ,ali nemas sta puno podesavati
audio konvertujes u mp3 sa recimo 128Kb/s
a video konvertujes u xvid sa bit rate od 1200
veci bit rate daje bolju sliku ali vise zauzima fajl,i obratno
rezoluciju mozes zadrzati originalnu kakva je snimljena a mozes uzeti resize na recimo 640x480 ,jer ce manje video zauzimati a slika ce biti bolja na manjem bit rate-u
ako ti je komplikovan virtualdub mod onda uzmi program zvani dr divx
on je jednostavan samo nemozes nista posebno podesavati i sta ja znam
za djecu je
e da ponovim jos jednom:
za to se meni ne obracaj
ko sto rece kolega jedan sa ovog foruma:
" no risk no fun"
slazem se u potpunosti
za to se meni ne obracaj
a ovo u vezi snimanja...
svaki program snima u mpeg2 format
taj fajl zauzima poprilicno,pa se mora prebaciti u divx ili xvid
xvid je bolji nego divx
za prebacivanje imas gomilu programa
ja koristim virtualdub mod (posto sam ja virtualx):D
imas opcija na njemu svakavih
za pocetak je komplikovan ,ali nemas sta puno podesavati
audio konvertujes u mp3 sa recimo 128Kb/s
a video konvertujes u xvid sa bit rate od 1200
veci bit rate daje bolju sliku ali vise zauzima fajl,i obratno
rezoluciju mozes zadrzati originalnu kakva je snimljena a mozes uzeti resize na recimo 640x480 ,jer ce manje video zauzimati a slika ce biti bolja na manjem bit rate-u
ako ti je komplikovan virtualdub mod onda uzmi program zvani dr divx
on je jednostavan samo nemozes nista posebno podesavati i sta ja znam
za djecu je
e da ponovim jos jednom:
za to se meni ne obracaj
ko sto rece kolega jedan sa ovog foruma:
" no risk no fun"
slazem se u potpunosti
pa moras podesiti skynet
imas na www.cubric.tk sve vezano za skynet
skini neku verziju pa probaj
imas vec podeseno za astru
znaci otvoris fajl skynet.ini i nadji provajdera za astru
npr alicesat
i imas ispred stavljeno #
tu oznaku # izbrisi ako hoces tog provajdera
znaci oznaka # ima funkciju iskljucivanja
svi provajderi i frekvencije moraju imati ispred oznaku #
samo ona frekvencija sa koje skidas mora biti bez te oznake
samo nadji alicesat i ukloni oznaku # ispred frekvencije i pidova
imas na www.cubric.tk sve vezano za skynet
skini neku verziju pa probaj
imas vec podeseno za astru
znaci otvoris fajl skynet.ini i nadji provajdera za astru
npr alicesat
i imas ispred stavljeno #
tu oznaku # izbrisi ako hoces tog provajdera
znaci oznaka # ima funkciju iskljucivanja
svi provajderi i frekvencije moraju imati ispred oznaku #
samo ona frekvencija sa koje skidas mora biti bez te oznake
samo nadji alicesat i ukloni oznaku # ispred frekvencije i pidova
- Kvizak_Hadarak
Da dodamo malo
Pozdrav samo da napomenemo da ima i drugih programa za skidanje pored SlyNet-a manna je dobra mozete da probate ima ga svugdje skinuti , sto se tice programa za gledanja dobar je i ProgDVB samo da napomenem mada se AltDVB moze nekom odma uciniti komplikovanim8)
Sto se tice kompresije i ripanja materijala koristite Gordian Knot 0.28 on koristi VirtualDub mod i odlican je program mada ja VirtualDub ne nadmasiv mada nije ljepo uradjen pa zato ljudi odustaju od njega.
sto se tice kompresije audia pogledajte u programu kojem gledate DVB koliki je bit rate audio strema kanal sakojeg snimate nema smisla kompresovati sa 128kbps kad je veec 128kbps ja licno uvijek ostavljam audio izvorni kakav je samo ga zaljepim na video...a sto se tice DVIX ii XVID-a to birajte sto ocete licno preporucujem DIVX ne mozemo govoriti koji je bolji kad nemamo podataka o tome koji algoritam se koristi (vremensko i frekventno proredjivanje,RADIX,SPLITRADIx ko ce ga znati ilii je DCT) bitno je da oba ferceraju ko zna neka me ispravi...
Sto se tice skidanja manite se Astre nema tamo se sta skidati idite na 21.6e, 7e, 4w ili 8w tu cete nesto dobro upecati.
Najbolje se registrujete na www.balcansat.com i budite u toku sa svim zbivanjima DVB-S drustva
Vozdra
Sto se tice kompresije i ripanja materijala koristite Gordian Knot 0.28 on koristi VirtualDub mod i odlican je program mada ja VirtualDub ne nadmasiv mada nije ljepo uradjen pa zato ljudi odustaju od njega.
sto se tice kompresije audia pogledajte u programu kojem gledate DVB koliki je bit rate audio strema kanal sakojeg snimate nema smisla kompresovati sa 128kbps kad je veec 128kbps ja licno uvijek ostavljam audio izvorni kakav je samo ga zaljepim na video...a sto se tice DVIX ii XVID-a to birajte sto ocete licno preporucujem DIVX ne mozemo govoriti koji je bolji kad nemamo podataka o tome koji algoritam se koristi (vremensko i frekventno proredjivanje,RADIX,SPLITRADIx ko ce ga znati ilii je DCT) bitno je da oba ferceraju ko zna neka me ispravi...
Sto se tice skidanja manite se Astre nema tamo se sta skidati idite na 21.6e, 7e, 4w ili 8w tu cete nesto dobro upecati.
Najbolje se registrujete na www.balcansat.com i budite u toku sa svim zbivanjima DVB-S drustva
Vozdra
@virtulax ajde pomogni i meni
Bio sam postavio temu za to ali nisam dobio odgovor Moj drug ima elit dsr9400 resiver i ocemo da otkljucamo kanale koji su skrembovani Taj resiver ima nazad rs232 prikljucak negde sam prcitao da je null modem (ja mislim ) jel imas neki softwer, semu kabla, i naravno kljuceve za kanale
pozz
Bio sam postavio temu za to ali nisam dobio odgovor Moj drug ima elit dsr9400 resiver i ocemo da otkljucamo kanale koji su skrembovani Taj resiver ima nazad rs232 prikljucak negde sam prcitao da je null modem (ja mislim ) jel imas neki softwer, semu kabla, i naravno kljuceve za kanale
pozz