EdoTz wrote:Ne vidim da su ti konkretno napisali koji su razlozi za ukidanje fr*e shipping-a. Nema mi logike da su samo iskljucili balkanske zemlje. Kao da madjari i poljaci ne narucuju u vecim kolicinama. Uostalom, bila su ogranicenja na par komponenti i od svake komponente maksimalno po 3 komada koliko se sjecam. Mali smo mi prostor da bi imali puno elektronicara. Uostalom besplatni uzorci su jedan vid reklame, a iako su neki imali vise razlicitih profila, postoje valjda i filteri za takve stvari. U svakom slucaju, hvala ti. Pretpostavljam da si svoj upit uputio support centru, pa cu i ja da im napisem neki mail i malo ih iskritikujem. Nismo ni mi valjda crne ovce, da nas se na svakom koraku degradira. U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru.
Pozdrav
Besplatni uzorci jesu jedan vid reklame, ali ako proizvođač pošalje milijun sample-ova u neku (možebitno na balkanu) zemlju, i uz to proda u istoj toj zemlji broj primjeraka koji se može nabrojat na prste jedne ruke, onda to prestaje (proizvođaču) biti zanimljivo.
Pošto i sam naručujem fr*e sample-ove dugi niz godina, mogu reći da je prije 10-ak godina situacija bila potpuno drugačija. Gotovo svi su slali (i na balkan) bezuvijetno (request sa nebitne e-mail adrese), bez ikakvih pitanja iliti problema. Došla kriza, i ogroman čopor tipova koji sample-ne uzorke dilaju ne e-bay-u. Pa proizvođači malo zaoštrili kriterije, odsjekli nebitne destinacije.
Imam jednog frenda iz Maroka, žešćeg hobi elktroničara. Živio je na lokaciji, s koje je vidio pogone za proizvodnju chipova (svi svjetski brand-ovi), ali nigdje (u cijeloj zemlji) te iste chip-ove nije mogao kupiti. Imao je kreditnu najače Marokanske banke, ali s njom nije moga naručivati izvana, pa te chipove "made in marocco" nije mogao ni kupiti vani. Tu se radi o crnim ovcama ili degradaciji, a ovo što ti navodiš "baš nemam sreće jer neće da mi besplano šalju" tu ne spada.
I da, imaš niz tvrtki koje imaju istu lepezu proizvoda kao i Atmel (i Microchip), i još uvijek šalju na balkan, al eto kad su svi navalili na spomenute, zašto bi ja tražio nešto (možda i bolje od navedenog) na drugoj lokaciji.