Jeftina "LEGO" solucija za napredniju djecu?

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
koki007
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Jeftina "LEGO" solucija za napredniju djecu?

Post by koki007 »

Pozdrav!

Kao sto i sam naslov kaze, zanima me mogucnost slaganja necega kao sa LEGO kockicama, ali da nije samo slaganje oblika nego da ima i razne zupcanike, prijenose, motore, mozda i pneumatiku i sl...

Znam da postoje i takvi LEGO setovi, ili recimo Fischertechnik
http://www.fischertechnik.de/en/Home/pr ... anced.aspx

Samo sto je tim setovima cijena prilicno paprena. Mene zanima da li mozda postoji kakva jeftinija alternativa, tipa nesto kao "noname" set u nekom supermarketu ili sl. Ili mozda neko jednostavno DIY rijesenje, ili da se iz neceg izvade dijelovi i upotrijebe za to. Recimo da li bi se iz printera ili cd-roma dalo izvuci sto upotrijebljivo od mehanike osim samih motora?
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Jeftina "LEGO" solucija za napredniju djecu?

Post by DaTi »

Ja sam još pre par godina, kada sam bio dokon pravio sebi za lego kocke motore. Sistem je bio jednostavan, nadjem elektromotor uzmem jednu tanku kocku 2x6 i zalepim motor sa tečnom plastikom na kocku. Jeftino rešenje a skroz je lepo radilo. Na vratilo od motorića sam stavljao plastične točkiće sa urezom za gumicu i tako sam pravio prenos. Kasnije sam kupio lego motor sa kutijom za baterije pa sam moje motore stavio na stranu :). Što se tiče pneumatskih lego kompleta, sumnjam da ćeš bilo gde naći tako nešto ili napraviti sam...
koki007
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by koki007 »

Puno hvala na odgovoru!

I zanimljiva ideja! Toliko jednostavno da mi uopce nije jasno kako mi nije palo na pamet :D
Sto se tice pneumatskih kompleta, postoje, recimo ima Fischer (http://www.didacta.hr/naruci.php?men=0 - 2. stavka).. samo sto kosta 1300Kn :/

BTW sta znaci "dokon"? Vec sam se par puta susreo sa tom rijeci al nemam pojma sta znaci :D
koki007
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by koki007 »

haha, zahvaljujem!
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

Ma nema na čemu ;)
granosalis

Post by granosalis »

imas knex ^^
Post Reply