TwoWay Thing - Dvosmjerni GSM Kontroler
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
@amel ja sam vec bio nudio tu shemu cak i source code tog malog programatora skupa sa VB skriptom . Ja cu vam , tj @trax to moze, postavit taj programator na upload stranicu pa ako vas zanima mozete si napravit taj programator i vidjet dal vam odgovara . Ja layoute za stampanu plocicu nisam radio jer ne stojim najbolje sa izradom plocica , pa sam svoj uredjaj "ozicio".
Pozdrav
Pozdrav
Hvala puno.Znaci na Traxu je ostalo Napravit cemo PCB nema problema Pozdrav.buco wrote:@amel ja sam vec bio nudio tu shemu cak i source code tog malog programatora skupa sa VB skriptom . Ja cu vam , tj @trax to moze, postavit taj programator na upload stranicu pa ako vas zanima mozete si napravit taj programator i vidjet dal vam odgovara . Ja layoute za stampanu plocicu nisam radio jer ne stojim najbolje sa izradom plocica , pa sam svoj uredjaj "ozicio".
Pozdrav
no
Pa ja se nadam da ce on to stavit na upload jer ima sve te je filove . Samo da pojasnim nesto MCU koristi bazu podataka u VB skripti i lako ju je prosirit na veci broj MCUa . No kad budu postavljeni fileovi onda cu vam odgovorit na sva pitanja ako ih bude ?. Mali programator kako sam bio nazvao taj "uradak" ima autokonfiguracioni mod tako da se ne morate brinut za setiranje on sam prepozna MCU [dal PIC seriju dal avr /mega ] ako je na listi ako nije upozorit ce vas na to.Ako nije na listi posto je to script VB lako dodate sami parametre za taj MCU !!
Pozdrav
Pa bilo bi ssuper da netkom napravi PCB za njega , tj layout.
Pozdrav
GSM controller v3.1A
Hello Guys!
Thank you very much Trax for the great project you shared to us. I do have now a great gadget . Before I am using a touch tone remote control connected to radio, now a high tech GSM.
By the way Trax I bought a GPS 15L-W could you please tell us what are the command for the GSM controller except for Q.GPS?
73!
maximus
Thank you very much Trax for the great project you shared to us. I do have now a great gadget . Before I am using a touch tone remote control connected to radio, now a high tech GSM.
By the way Trax I bought a GPS 15L-W could you please tell us what are the command for the GSM controller except for Q.GPS?
73!
maximus
Hvala puno na imformaciji Neznam u cemu je problem pa neces da posaljes na mail tu semu pa da probamo mapraviti .Pozdravbuco wrote:Pa ja se nadam da ce on to stavit na upload jer ima sve te je filove . Samo da pojasnim nesto MCU koristi bazu podataka u VB skripti i lako ju je prosirit na veci broj MCUa . No kad budu postavljeni fileovi onda cu vam odgovorit na sva pitanja ako ih bude ?. Mali programator kako sam bio nazvao taj "uradak" ima autokonfiguracioni mod tako da se ne morate brinut za setiranje on sam prepozna MCU [dal PIC seriju dal avr /mega ] ako je na listi ako nije upozorit ce vas na to.Ako nije na listi posto je to script VB lako dodate sami parametre za taj MCU !!
Pozdrav
nemanba@yahoo.com
no
GSM Controller 3.1A
Hello Guys!
Here is the number of my receiving cell phone "+639154421421. If this things won't response, ask Trax! It is open 24 hours a day for now.
What do you think
@kasimiro
hello kababayan! Did you finished your gadget?
73!
maximus
Here is the number of my receiving cell phone "+639154421421. If this things won't response, ask Trax! It is open 24 hours a day for now.
What do you think
@kasimiro
hello kababayan! Did you finished your gadget?
73!
maximus
GSM Controller 3.01A
Hello Guys!
Hi Trax!
Is it normal when sending M. configuration, S for SMS and C for Call for any of the sensor that the controller will not sending a response? One more thing, When I configured it to response with S "SMS" everytime any of the sensor activated, it sending SENSOR - CALL.
@ Kasamiro
Great! well if you are in Manila, the PIC16F628A can purchased to Alexan Commercial at cost of 240 pesos.
73!
Maximus
Hi Trax!
Is it normal when sending M. configuration, S for SMS and C for Call for any of the sensor that the controller will not sending a response? One more thing, When I configured it to response with S "SMS" everytime any of the sensor activated, it sending SENSOR - CALL.
@ Kasamiro
Great! well if you are in Manila, the PIC16F628A can purchased to Alexan Commercial at cost of 240 pesos.
73!
Maximus
Probaj na google: "nokia 5110 baud rate"amel wrote:Pozdrav grupi
Jel neko zna koja je baud rate kod Nokija 5110
Hvala
Ili je 9600 ili 19200, probaj u hyperterminal-u kad je spojis na PC. Da li si siguran da ona ima modem u sebi, i da je DLR-3P?
Koliko sam ja vidio ona je DAU9:
Trax...from Nokia (DAU9P for 5110 and 61xx, DLR-3 for 7110 and 6210)...
GSM Controller 3.01A
Hello Guys!
@ Kasamiko : Sorry, I always misspelled your name. How's your GSM
Controller 3.01? Did you finish already? By the way where is your location?
maximus
@ Kasamiko : Sorry, I always misspelled your name. How's your GSM
Controller 3.01? Did you finish already? By the way where is your location?
maximus
Ispravio sam jednu gresku koja se javljala kad neko izbombarduje uređaj SMS porukama... nije se mogao snaci
Tacnije, algoritam za propustanje podataka (cekanje da nokija prestane slati podatke) nije bio bas najbolji. Sad je sve OK kako sam uspio da istestiram...
Takodje su fajlovi prebaceni ovdje
http://www.elektronika.ba/projekti/?akc ... dprojekt=6
Sretno
Tacnije, algoritam za propustanje podataka (cekanje da nokija prestane slati podatke) nije bio bas najbolji. Sad je sve OK kako sam uspio da istestiram...
Takodje su fajlovi prebaceni ovdje
http://www.elektronika.ba/projekti/?akc ... dprojekt=6
Sretno
-
- Pocetnik na forumu
Jedno pitanje..
pozdravljam sve koji posječuju ovaj forum.
Imam pitanje za administratora.. Imam telefon 5110 i zanima me da njeg mogu koristiti??? Isto tako, imam data kabal (univerzalni mislim) to je F-BUS ako se ne varam kabal. sheme se mogu naci na netu. Njeg sam koristio za komunikaciju racunara i mobitela, u pitanju su bili telefoni 3510 i 3300. E sada me zanima da li mogu koristiti taj kabal da ne moram praviti "kabal" sa PIC-om ???
Ima li tko kakvu shemu za externu antenu za ovaj mobitel (ista je stvar i sa 6110 i 7110) ?? Bar da mi javi cijenu itd.
Imam pitanje za administratora.. Imam telefon 5110 i zanima me da njeg mogu koristiti??? Isto tako, imam data kabal (univerzalni mislim) to je F-BUS ako se ne varam kabal. sheme se mogu naci na netu. Njeg sam koristio za komunikaciju racunara i mobitela, u pitanju su bili telefoni 3510 i 3300. E sada me zanima da li mogu koristiti taj kabal da ne moram praviti "kabal" sa PIC-om ???
Ima li tko kakvu shemu za externu antenu za ovaj mobitel (ista je stvar i sa 6110 i 7110) ?? Bar da mi javi cijenu itd.
:::: Atmel For life ::::
-
- Pocetnik na forumu
Evo sheme...
Evo jedne od stranica gdje se moze naci ovaj kabal..
http://www.mbarron.net/mbus/
Nadam se da ce ovo svima nabaciti osmjeh na lice
Na spisku se nalazi 5110 i 61xx. Nije mi jasno zbog cega si stavio link gdje se nalazi shema ako si ju ti vec "ubacio" na svoju shemu cijelog sklopa??
Da li može i ova shema poslužit??
http://www.mbarron.net/mbus/
Nadam se da ce ovo svima nabaciti osmjeh na lice
Na spisku se nalazi 5110 i 61xx. Nije mi jasno zbog cega si stavio link gdje se nalazi shema ako si ju ti vec "ubacio" na svoju shemu cijelog sklopa??
Da li može i ova shema poslužit??
:::: Atmel For life ::::