Feko wrote:Ajde da onda vidimo sve

Iza aktivne skretnice idu pojačala, posebno za svaki band x2 za stereo...jel i to gotovo ili slijedi izgradnja

Ovako, pojačala ne gradim za ovaj projekt pošto imam več postoječa. Naime, sistem je za kino, i ako si primjetio skretnica ima tri kanala, lijevo, centar i desno. Pošto su sad full range zvučnici, 650W po kanalu, wharfedale pojačala, iste ču koristiti za LF, a za HF idu 100W pojačala koja također imam od starog sistema koji je bio nekada montiran, dva kom 2X120W.....čak sam mislio i ona iskrina SEO 100W jer imam tri komada, malo sam ih premjerio i stvarno su ok, je da imaju kond na izlazu, ali on nebi trebao puno smetati na HF opsegu....ipak je tu cijena uvjek pa moraš neke kompromise raditi.
Trenutno čekam kutiju za skretnicu, tj moram je kupit, a isto tako slijedi nabavka drivera za zvučnike, to če najvjerojatnije biti Eminence kappalite 15'' za bas, i PAudio 3'' sa hornom za visoke.
Mislio sam čak raditi i svoje pojačalo 3X120W ako mi se ne svide ova postoječa, ali mislim da neče biti problema sa njima.
Inače, kad si spomenuo prednosti aktivne sretnice, moram dodati jednu bez koje ona nema smisla kako neki kažu, a to je da zakasnimo LF sekciju tako da bi na prijelomnoj frekvenciji bila u fazi sa visokotoncem, jer obično u PA su horne pa zbog njih nisu membrane drivera jedan povrh drugog.