Newbie sam sto se tice mikrokontrolera i zelio sam da malo pokusam neke jednostavnije stvari. Citajuci jedan ovdasnji forum narucio sam jedan jeftiniji usb isp programator sa e-Baya ( isti koji je i Kiki narucio sa njegovog linka), ali imam probleme sa instalacijom drivera na moj laptop. Uglavnom probao sam na win7, xp sp2 i nista jednostavno nakon prikljucenja i nakon prvog ucitavanja drivera windows mi poruci da nije prepoznao drivere i on sam po automatizmu postavi neke svoje. Kada pokrenem avrdude on mi takode daje upozorenje " Could not find USB device 0x1781/0xc9f " Pokusao sam prikopcati i na usb portove na pc desktopu takoje win7 i samo je prepoznao uredaj kao USB asp ali i dalje mi nedopusta instalaciju win7 driver ili bilo kojih drivera.
Nakon 1 dana reinstaliranja drivera i raznih programa nista.Ono sto sam provjerio na pcb sve radi, uglavnom trebam nekakv savjet, jer zaista neznam u cemu je problem.
Trebam pomoc oko USB ISP
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
Re: Trebam pomoc oko USB ISP
a kako si resio problem, ja imam slican problem?
Ne znam tosno o kojem se programatoru radi ali pretpostavljam da je rijec o nekoj verziji USBASPafile1 wrote:a kako si resio problem, ja imam slican problem?
Ne znam sta si sve pokusavao ali ja sam uradio sve isto kao sto imas na youtubu i proradilo je iz prve.
LINK
Znaci skines sa oficijalne stranice drivere samo guglaj USBASP i pratis video na youtubeu
Kod USBASP V2 sam imao problem s driverima. Libusb je riješio stvar, skinuo novu verziju s neta, ubacih programator u usb i preko device managera sam ucitao driver.