Interfon
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Interfon
poz ljudi, ovako vidio sam puno shema interfona na 9V ali ja bi trebao neko na 12V jer bi iskoristio napajanje od kompa za interfon. tj. dali bi se sta desilo intefonu ak bi ga stavio na 12V a on je pravljen za 9V
Re: Interfon
upravo tako .... 7809 i par kondenzatora i rešen problem
Zar nije malo glupo staviti napajanje od 1/2KW za potrsosac koji trosi ispod 10W?
I to pogotovo ako se mora doradjivati...
Tu pisete eto nesto da neko napise, umesto da ga posavetujete da je to pogresan pristup.
Tih 9V u 99% slucajeva nije kriticno, sto radi na 9V radice i na 12V.
Druga stvar, ulaz napajanja je 230Vac, ako bi tu stavio 7809, mislim da bi bilo vatrometa...
Eventualno 7809 bi mogao doci na izlaz ATX-a...
Tu pisete eto nesto da neko napise, umesto da ga posavetujete da je to pogresan pristup.
Druga stvar, ulaz napajanja je 230Vac, ako bi tu stavio 7809, mislim da bi bilo vatrometa...
da si pažljivo pročitao prvi post ovo sigurno nebi napisao . čovek jasno piše da bi želeo iskoristiti napajanje od kompa ( 12 V ) za interfon koji je predvidjen za napon napajanja od 9 V .... dakle , savetovali smo mu da netraži interfon za 12 V , vec da stavi stabilizator 7809 kako bi dobio potrebnih 9 V . a to što pišeš da ono što radi na 9V radit ce i na 12V nemora biti tačno ..... ( neznam dali si toliko vidovit ili .... ali čovek nigde nije spomenuo o kojem modelu se konkretno radi .... naveo je samo da je napon napajanja 9V ... tako da dotični model NEMORA imati mogucnost da radi i na 12V )
Pedja je pažljivo pročitao........ a ti ???
Srecko wrote:Pa daj na ulaz napajanja jedan regulator za 9V MC7809.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
u pravu , i jesi i nisi .... citirana rečenica je u DRUGOM postu a ne prvom ....
konkretno htio sam ovaj interfon napravit http://www.elektronika.ba/44/interfon-v2/
jel moze onda neka grupa dorada tok 7809 poslje napajanja pa na shemu. nesto sam najgrublje da vidim okvirno kako to treba izgledati
jel moze onda neka grupa dorada tok 7809 poslje napajanja pa na shemu. nesto sam najgrublje da vidim okvirno kako to treba izgledati
Izgleda da sam ipak vidovit
Pardon 420Wpedja089 wrote:Zar nije malo glupo staviti napajanje od 1/2KW za potrsosac koji trosi ispod 10W?
da vam pravo kazem niste mi bas pomogli
Pa kako ti misliš napravit interfon ako ne znaš stavit jedan stabilizator i dva kondenzatora na izlaz napajanja?
To ti je 8 lemnih mjesta i tebi nešto nejasno a hoćeš ono pravit :S
http://www.google.hr/imgres?q=7805&um=1 ... =178&ty=65
To ti je 8 lemnih mjesta i tebi nešto nejasno a hoćeš ono pravit :S
http://www.google.hr/imgres?q=7805&um=1 ... =178&ty=65
Što reći?
Taj interfon moze i na 12V da radi...
A atx napajanje iskoristiti za napajanje tako necega je cista budalastina...
To atx ce napraviti veci racun za struju nego sto ce te kostati da kupis neki adapter koji daje 9V i 100mA ili vise...
A atx napajanje iskoristiti za napajanje tako necega je cista budalastina...
To atx ce napraviti veci racun za struju nego sto ce te kostati da kupis neki adapter koji daje 9V i 100mA ili vise...
-
- Pocetnik na forumu
Ne vidim zbog cega ispade citavca frka oko ovoga?
Sklop radi na 9V. Radit ce i na 12V vjerovatno bez problema.
Ako se vec hoce da radi bas na 9V a izvor napajanja je 12V, 7809 je rjesenje.
Sklop radi na 9V. Radit ce i na 12V vjerovatno bez problema.
Ako se vec hoce da radi bas na 9V a izvor napajanja je 12V, 7809 je rjesenje.
a o čemu mi cijelo vrijeme pričamo ?
rjesio sam da cu vjerojatno uzet adapter od jadranka hvala na pomoci