Pozdrav
Dali zna netko gdje da nadjem u Bosni ovaj regulator za agregat AVR5-3a5a-0610
evo i slike:
Automatski voltazni regulator
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Automatski voltazni regulator
- Attachments
-
- AVR5-3a5a-0610
- AVR-AVR5-3-.jpg (42.84 KiB) Viewed 2417 times
Re: Automatski voltazni regulator
Prouci malo ovo:www.sper.hr/pdfdoc/regulator_generatora_7kw.pdf - pOz
ovo mi nista ne znaci covjek je u zagrebu poz.
A porbat ga napravit prema danom nacrtu? Pa nije prekompliciran!
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Da ga ima za kupit ni g Rajak ga nebi reparirao niti snimao shemu. Ima pozicija svakog elementa i njegova
vrijednost-oznaka, mjerenje i zamjena ostecenog-krepanog dijela.-
vrijednost-oznaka, mjerenje i zamjena ostecenog-krepanog dijela.-
sve je u redu samo mi je problem pcb
Mjerenjem prema masi analognim ommetrom skoro da mozes locirati kvar. Znaci svi vanjski prik
ljucci prema masi i posmatranjem prilozene sheme skoro 100% se moze locirati kvar. Slijedi
jest da je mukotrpno struganje te mase kojom je zaliven cijeli sklop i zamjena ostecenog- krepanog
dijela. Obrati paznju na ulazne diode-prikljucke i izlazni gretz. Nedavno sam se zezao sa struganjem
te mase na paljenju vodenog skutera, ali uspjelo je.-
ljucci prema masi i posmatranjem prilozene sheme skoro 100% se moze locirati kvar. Slijedi
jest da je mukotrpno struganje te mase kojom je zaliven cijeli sklop i zamjena ostecenog- krepanog
dijela. Obrati paznju na ulazne diode-prikljucke i izlazni gretz. Nedavno sam se zezao sa struganjem
te mase na paljenju vodenog skutera, ali uspjelo je.-
zahvaljujem ali ovako se ponasa znaci upalim agregat nema struje zice koje idu sa regulatora na cetkice neskidam ih samo mu dovedem pobudu sa vana samo trenutno i on nastavi raditi normalno napon 230v 49hz vidio sam na rotoru neke magnete dali su se oni mogli razmagnetisati i dali bi smio preko nekog dugmeta da ga ugradim negdje na prednjoj ploci samo da ga pritisnem dok pode proizvodit