Evo ovako, potrebna mi je šema nekog proverenog audio pojačala sa 2 kanala, sve ukupno mozda nekih 100-150W, napajao bih je sa napajanjem od računara (atx), ne znam šta je zgodnije iskoristiti od tog napajanja za tako nešto +12 -12, ili +24 0, zavisno od šeme... eto ako ima neko da podeli samnom neku šemu, takodje cena mi je bitna valjda je tranzistorska varijanta jeftinija od integralaca neka me neko ispravi ako grešim, tražio sam neke šeme ali bezuspešno. Da, još jedna napomena, pojačalo bi se koristilo za komp.
unapred zahvalan, Nikola
Potrebna šema za pojačalo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Potrebna šema za pojačalo
Za pojačalo imaš google, napajanje atx 24 v ne možeš koristit
U pravu si, nego sam hteo reći +12V 0V , prvenstveno sam pitao za proverenu šemu, a onda za savet da li da bude tranzistorsko ili sa integralnim kolom, a treće šeme koje sam nalazio ne uklapaju mi se sa naponskim rangom atx napajanja, i zašto bih pored svega odabrao neku tamo šemu koja možda i nije dobra za svrhu kompa kad mi neko može ovde reći ''ej napravi ovo super je'', ili ''ja sam napravio ovo i baš sam koristio atx napajanjee''
kao prvo tu snagu na 12V nemozes dobit
osim ako ces pravit sa cipom TDA1562 koji daje 50W sto bih ti preporucio jer sam ga i ja pravio i dosta je jak i kvalitetan zvuk
imas na forumu par tema o njemu pa pronadji
osim ako ces pravit sa cipom TDA1562 koji daje 50W sto bih ti preporucio jer sam ga i ja pravio i dosta je jak i kvalitetan zvuk
imas na forumu par tema o njemu pa pronadji
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
OK, onda idem na manje,eto to je već konkretan predlog i zahvalan sam ti na tome, proverio sam upravo po radnjama nema niko tda1562, uglavnom cilj mi je pošto imam zvučnika dosta, i atx napajanja, složiti neko pojačalo za male pare, znači ti preporučuješ integralac.