Zavojnica

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

pokušaj u Elmatisu kod FERa tel,016171727

Pozdrav
roby44
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by roby44 »

Danchi

Re: Zavojnica

Post by Danchi »

Fedja wrote:Evo radim neki FM transsmiter, pa imam jedno pitanje. Za ovo treba napraviti zavojnicu od 6nH. Zanima me da li se zavojnica moze napraviti od izolirane zice (ne lakom, nego plastikom, kao npr. tel. kabal), posto ne mogu da nadjem onu zicu koja je izolirana lakom..
evo ja sam novi ovdije pa me nes zanima,inace imam 17 god 2 raz srednje skole,smjer elektrotehnicar...

kad sami izradujemo zavojnice kako znamo (kojim pororacunom) koliki ce nam biti induktivitet....hvala unaprijed
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Formule si ucio (ili ces tek uciti) u skoli. Na ova dva linka imas nesto interesantno (nadam se)
http://my.athenet.net/~multiplx/cgi-bin/airind.main.cgi Approximate Air Coil Inductance Calculator
http://bas.elitesecurity.org/mojiprojekti1.html zvucnici/proracun kalema za skretnice
juka vk

Post by juka vk »

jel mi neko moze dati formulu za izraèunavalje induktiviteta ja imam neku

2 µ S
L=N ------
l

jel ima neko nesto drugo nekuzim sta je ovo malo L u knjizi iz O.E. pise srednja duljina svitka, a za S površina presjeka (cega :?:), a na netu sam nasao sa je S povrsina presjeka svitka , a di su onda velicine za samu zicu :?: :?:

HELP !!!
Al
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

prisluškivaè

Post by Al »

j BF 194, BF 195, i serije C 331.
Jel se može napravit prisluškivaè od tih BF, ako se da od koliko kapaciteta kondenzatora treba?
Post Reply