Programiranje PIC-a
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Programiranje PIC-a
Treba mi neko iz Tuzle ili okoline da mi programira PIC12F629,,NECE BITI BESPLATNO
Re: Programiranje PIC-a
Prijatelju, da nikog ne ganjas, odes u radio klub u Tuzli ima tamo EasyPIC 4 koliko se sjecam, pa neka ti isprogramiraju..
I sto bi oni rekli 73.
I sto bi oni rekli 73.
ili dodji u elktrotehnicku skolu.
druze mozes li mi objasnit gdje se nalazi taj radio klub
Ako ti se ne ide u Tuzlu evo mozes doci i do mene u Brcko, takodje besplatno cu ti programirati taj chip.
Izvini sto pitam, a zar ne znas gdje je elektrotehnicka skola u TZ.
Izvini sto pitam, a zar ne znas gdje je elektrotehnicka skola u TZ.
ma znam gdje je elektrotehnicka skola,,nego neznam gdje je taj radio klub u tuzli
Radio klub je na Pingi, preko puta Limenke gdje je bio prije Aero klub (ako se tako zvala ta zgrada).
Ako nisi isprogramirao PIC, otidji do elektrotehnicke skole i trazi profesora Mandzu, siguran sam da ce ti pomoci.
Ako nisi isprogramirao PIC, otidji do elektrotehnicke skole i trazi profesora Mandzu, siguran sam da ce ti pomoci.
Nije vise radio klub na Pingi, bas sam ovih dana cuo da su se preselili iz tih prosotrija negdje u neku kucu prije ili poslje komemorativnog centra ne znam tacno. Pa cim budem saznao novu adresu napisat cu
Kojsino 17. Ako dobro poznas Tuzlu, kada skrenes za Kojsino ima mala radnja sa desne strane (i odma tu parking), eh oni se nalaze u kuci preko puta te radnje..
I ja molim pomoc u vezi programiranja PIC-a. Trebam programirati 12C508. Koristim EasyPIC3 od Mikroelektronike i PicFlash ver.7.13 koji nema u popisu 12C508.
Moze li se koristiti neki drugi program?
Moze li se koristiti neki drugi program?
Moze, ali onda ti treba i drugi programator.
Hmmm.
Sto predlazes?
Sto predlazes?
PICKIT2 ili klon, all pic...
Hvala ti na brzom odgovoru. Prema tvojoj preporuci sam gledao po internetu i downloadao PicKit2 program ver.2.61 i u njemu ne vidim 12C508 ?? Da li si siguran da ima u popisu 12C508 jer to je OTP PIC i nije isti kao 12F508 koji je "flash PIC".
Molim te, potvrdi mi da PicKit2 podržava 12Cxxx prije nego ga kupujem.
Hvala unaprijed.
Molim te, potvrdi mi da PicKit2 podržava 12Cxxx prije nego ga kupujem.
Hvala unaprijed.
Izgleda da ne moze...
A bio sam ubedjen da moze.
A bio sam ubedjen da moze.
-
- Napredujem
-
- Napredujem
Da ne bude zabune --- u popisu jeste 12F508 a ne 12C508. Kao što si i sam naveo 12C508 je OTP što znači nema reprize...
Hvala obojici na trudu i pomoci.
Pozdrav!
Pozdrav!