Ako moze mala pomoc, imam dva elektro trafoa sa 220/15 V oba su neispravna. Nema nekih vidljivih ostecenja na njima. Pitanje je da li neko zna gde se obicno na njima javljaju greske sta bih mogao da, da zamenim?
Postavio sam sliku kako izgleda trafo.
Elektronski trafo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Elektronski trafo
- Attachments
-
- 16122011.jpg (23.98 KiB) Viewed 1179 times
Re: Elektronski trafo
Kako si ustanovio da su neispravni? Procitaj natpisnu plocicu, mozda je potrebno minimalno opterecenje
da trafo radi. Ukoliko se ukljuci bez minimalnog opterecenja dolazi do proboja, dali tranzistora, da
li kojih drugih komponenti (kondenzatora) zbog prenapona. Trafoi su predvidjeni za termalna
opterecenja (rasvjetu) i ako sta drugo ukljuceno dolazi do krepavanja trafoa. Inace rade na
33-50 KHz pulsirajucih (nema peglanja mreznog ispravljenog napona).-
da trafo radi. Ukoliko se ukljuci bez minimalnog opterecenja dolazi do proboja, dali tranzistora, da
li kojih drugih komponenti (kondenzatora) zbog prenapona. Trafoi su predvidjeni za termalna
opterecenja (rasvjetu) i ako sta drugo ukljuceno dolazi do krepavanja trafoa. Inace rade na
33-50 KHz pulsirajucih (nema peglanja mreznog ispravljenog napona).-
Jeste trafoi su za rasvetu tacnije Halogenu sijalicu 15V/150W, i sijalica ne radi kad je ustekana, tako sam ustanovio. Mene samnoi zanima sta je moglo na njima da rikne od cega da pocnem da gledam. A ispravni daju napon i kad nije ustekana sijalica ovi ne daju nista.
Hvala na odogvoru
Hvala na odogvoru
ne vidi se dobro na slici ,ali trebao bi biti i neki osigurac na ploci...vidim i termo osigurac
onaj bijeli pravougaonik sa bijelim zicama..njega provjeri i one tranzistore,vjerovatno FET
poslikaj malo bolje..i blize da vidimo cega sve tu ima
onaj bijeli pravougaonik sa bijelim zicama..njega provjeri i one tranzistore,vjerovatno FET
poslikaj malo bolje..i blize da vidimo cega sve tu ima
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"