Stvarno si se raspisao i hvala puno.... vec sam bio izgubio svaku nadu
Samo da dodemo do korijena par sitnica
Znam da su bitovi 3-0 zapravo 4 bita ali ja sam cijelo vrijeme racunao da se to odnosi na prva (lijeva) 4 bita a ne 4 desna.Taj registar bi u najmanju ruku morao izgledati ovako:
ADCON1 = %xxxx0000 , dakle sa 4 desne nule, a ne tri desne nule, ili recimo ovo:
ADCON1 = %xxxx0001
ADCON1 = %xxxx0010
Trebao bi primjetiti i da bitovi [3-0] nisu 3 bita, nego su 4 bita, jer i 0 je bit + ova 3 su ukupno 4.
Po kojoj logici su 4 desna, to nekuzim ?
Zar ne ide ADCON1 = %01234567 (sto se tice polozaja bitova)
To znam i to sam postavio u onom svom primjeru ADCON1 registra, mozda te to i zbunilo...Jedno pitanje nisi uopće niti postavio, a bez toga ti ADC opet neće raditi:
2. Konfiguriraj Referentni napon
Iz tvojih slika vidim da se to nalazi u ADCON1 registru...
Stavio sam bit 4 na "1" tako da mu dam do znanja da cu koristit neki odredeni referentni napon za + dok - ostaje standarno na vss
To pitanje je par postova povise onog posta kojeg trenutno obradujemo xDJa ne vidim tvoje staro pitanje za izlazne kanale, jer ne znam na što točno misliš.
Pretpostavljao sam da to sve radi komanda ADCIN, zato sam i postavio pitanje u vezi toga svega jer nemam pojma kako cu postavit bit 1 u ADCON0 ?4. Odaberi kanal koji želiš mjeriti-----> Podešavaj stalno, ovisno o kanalu kojeg trenutno mjeriš
5. Pokreni ADC---------------------------> Pokreći stalno jer želiš mjeriti
6. Čekaj da on završi mjerenje--------> Čekaj jer ne može biti brže
7. Čitaj registar ADC-a------------------> Čitaj ADC ako te zanima što je izmjerio
To radi komanda ADCIN.
Ali sve se svodi na citanje datasheeta, i gledanje blok sema...
A pogledaj u example folderu u pbp. Imas jednostavan primer...
Da ga stavim na 0 pa ce onda ADCIN komanda sama izvrsit mjerenje bez obzira sto stoji u ADCON0 registru ?
I naposljetku, ovom spoznajom da pic ima samo jedan ADC si mi pravo opalio samarcinu
Pretpostavio sam da je u pitanju samo jedan ADC cim si onako postavio pitanje
Znaci cijeli ovaj pic otpada jer meni treba polifonija instrumenta tj. da mogu vrsit mjerenje i obradivat podatke na svakom kanalu u isto vrijeme ako treba.
Imate li mozda za predlozit neki sto jeftiniji pic, maleni, samo da ima ADC i da moze koristit spi ili i2c protokol.
Ako niste skuzili dosad, ocito ce mi trebat 25 komada