To [eDo] - nisi shvatio što sam ti htio reći - tvoja stvar je koju ćeš ručku koristiti ,nego se radi o tome da treba mjeriti odnosno ommetrom provjeriti radi li se o grijaču ili senzoru a u onom citiranom tekstu je navedeno da je grijač dva oma (ustvari se radi o senzoru tj termoparu).
To morski_pas - lijep uradak (no heat treba svjetliti dok se lemilo grije a ready kad je dostignuta zadana temperatura a ne obrnuto).
Bravo za strpljenje, gledati 3,5 minuta kako se grije lemilica, .... neprocjenjivo
mene odusevio izgled i kako lijepo raste temperatura nekih pola minuta i kraj price
lab1722tec wrote:To [eDo] - nisi shvatio što sam ti htio reći - tvoja stvar je koju ćeš ručku koristiti ,nego se radi o tome da treba mjeriti odnosno ommetrom provjeriti radi li se o grijaču ili senzoru a u onom citiranom tekstu je navedeno da je grijač dva oma (ustvari se radi o senzoru tj termoparu).
To morski_pas - lijep uradak (no heat treba svjetliti dok se lemilo grije a ready kad je dostignuta zadana temperatura a ne obrnuto).
Pozdrav!
he he taman sam htio napisati kako trebam zamjeniti mjesta ledericama kad ti oštro oko odmah primjetiš nedostatke ,ma Feko je sve kriv ne stignem ga pratit he he
Ma nema oštro kolega, nego je to već navika ,kad sebi nešto čekićaš, kolko god se trudio uvijek ti
neko nešt ima za prigovorit (to znam iz vlastitog iskustva "decenije su u pitanju" (HI)) pa
jednostavno nisam mogao odoliti prilici .....
lab1722tec wrote:Ma nema oštro kolega, nego je to već navika ,kad sebi nešto čekićaš, kolko god se trudio uvijek ti
neko nešt ima za prigovorit (to znam iz vlastitog iskustva "decenije su u pitanju" (HI)) pa
jednostavno nisam mogao odoliti prilici .....
Konachno sam uspeo da isprogramiram atmega8 bez greshke i nije crkao al sada imam drugi problem Lemilica nece da se greje preko sklopa a greje se kada je povezem na labaratorijski ispravljach...takodje reaguje na temperaturne promene kada grejem drugom lemilicom i kada se okrece onaj trimer i tasterima i sve ali kada treba da greje to jednostavno ne radi (( da li je moguce da je do irfz46 ? Okachim klip na youtube malo kasnije Bash sam se smorio a taman sam krenuo da je pakujem ((
Ni sam ne znam kako mi je ovo promaklo...Ali gledam obicno zenerica katoda ka masi a ovde je obrnuto valjda sam je iz navike ubacio tako al po semi treba kontra apsolutno si u pravu