Žao mi je otvarati novi thread ali više stvarno ne znam šta da radim!
Zanima me da li je netko (nedavno) kupio PICkit2 ili PICkit3 Clone od SURE-ELECTRONICS sa ebaya?
Znam da na ovom forumu ima hrpetina toga o PICkit klonovima, ali nisam mogao nač ništa specifično za
ove klonove od SURE-a. Po netu nalazim svakakve (oprečne) primjedbe za oba modela - od toga da rade izvrsno, pa do toga da uopće ne rade! Čak sam kontaktirao sellera direktno: oni se kunu da su njihovi klonovi 100% kompatibilni i mogu sve što i originalni Mikročipov PICKIT2/3. Proučavao sam malo shemu od njihovog PK2 klona - najznačajnije razlike su u zavojnici koja je 470uH umjesto 680uH kod originala (ali to ne bi smio bit problem) i umjesto "rail-to-rail" op.ampa (MCP6001U) je jeftiniji "obični" LM358 koji, navodno, zna stvarat probleme oko regulacije napona. Zato ako netko ima (novija) iskustva neka kaže - svako mišljenje je dobrodošlo! Ne morate mi reći da mogu sam napraviti isti sklop - zaključio sam da mi je bolje uzet gotov programator (sa svim opcijama - debugger, UART, logic-analyser), nego skupljat djelove, pravit pločicu + programirat negdje PIC - još bi me koštalo više od nekih 115-120kn za PICkit2. Nema neke žurbe, jedino je USD dosta nizak u odnosu na kunu ovih dana...
Također, molim mišljenje: jel možda bolje dodat nekih 5-10$ i uzet PK3 (kad već dajem pare onda nek traje bar 10 godina) - i o PK3 sam čuo svašta - te da nema UART, da nepodržava starije PICove itd.
PS: ako vam odmah ne odgovorim na postove znači da nemam vezu s internetom