Zanima me dal netko zna kako napraviti automatsku rasvjetu na stepenicana tako da se one pale jedna za drugom sa kasnjenjem (da se ne pale sve odjednom)
U mom slucaju je situacija sljedeca:- imam 3 ulaza , na svaki ulaz moram postavit senzore (molim da mi netko kaze kakve,koliko zica moram pustiti za pojedini , vazno je da su sto manji da nisu previse uocljivi, gdje ih nabaviti) , 17 stepenica tj 17 ledica za stepenice i 2 su na podestu,sto znaci moram imati elektroniku sa 19 izlaza za svaku ledicu(ledice su 12v 0.5 W ).....e sad ja bi da mi se ledice pale ,ako udem dole , od dole prema gore jedna za drugom sa kasnjenjem od 0.3s i kad prodem na glavna vrata ili na gornja vrata van da se one pocnu gasit istim redosljedom kak su se palile,,,,ak udem na glavni ulaz da se ledice pocnu palit od glavnog ulaza prena dolje i prema gore isto sa zakasnjenjem(palile bi se gore i dole zato sto neznam kud cu ic il gore i dole pa da ne kompliciram i postavljam jos senzora mislim da je ovak najjednostavnije) i na kraju ak idem od gore prema dole da se isto tako i pale tj kad izadem sa stepenica i prodem kraj senzora da se one pocnu gasit.....
Bilo bi dobro kad bi se elektronika napravila tako da kad se prekine zraka senzora on jednostavno ne reagira vise jedno 3 sek zdog toga jer kad cu ic po stepenicana zraku senzora cu vjerojatno prekinutu 2 puta ( jer imamo dvije noge

Mozda bi bilo najjednostavnije napravit tako da prekid senzora koristino samo za paljenje a da se gase preko tajmera ,neznam da rade 1-2 min i onda se gase .............
JESAM GA ZAKOMPLICIRAO HA????
Molim da mi pomognete oko odabira senzora i ak ima ko da mi slozi tu elektroniku bio bi presretan