Pozz...
vjerojatno naslov govori o cemu se radi, naime imam problem ok auto punjaca..nece puniti laptop, iako imam nastavak sa smart pinom.
Na kucnom punjacu na vanjskom plastu nema napona pa prepostavljam da je to masa, na unutarnjem plastu im 19v, a na tom takozvanom smart pinu imam takodjer 19v.
Na auto punjacu sve je isto samo sto taj pin nije u funkciji.
Interesira me cemu sluze dva plusa na kusnom punjacu i sto bi se desilo da prespojim smart pin sa unutarnjim plastom posto oboje imaju isti napon?
Masa i unutarnji plast ili masa i pin nedaju nikakve rezultate tj. ima napona ali ne puni, predpostavljam da je potrebno da svi troje budu u funkciji.
Hvala ....
auto punjac za hp laptop sa smart pinom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
auto punjac za hp laptop sa smart pinom
- Attachments
-
- konektor.jpg (18.87 KiB) Viewed 2180 times
Re: auto punjac za hp laptop sa smart pinom
na tom srednjem pinu dovuci mu 6v i radi ce ,al to nije resenje za stalno ...kroz srednji pin dobija informaciju da li je spojen org punjac ili ne itd....
jednostavno sam prespoijo pin sa unutarnjeg plasta tako da sada oboje imaju 19v kao na kucnom punjacu koj ima tri zice....
eh saza zasto da dovucem 6v kada kucni punjac daje 2x 19v a ne 1x q9v i 1 x 6v
za sada radi, a koliko ce dugorocno biti to neznam...
eh saza zasto da dovucem 6v kada kucni punjac daje 2x 19v a ne 1x q9v i 1 x 6v
za sada radi, a koliko ce dugorocno biti to neznam...
pa nece dugo ja sam ti reko sta treba na srednjem pinu treba 6v-9v e sad radi se mala prepravka iz istog ispravljaca jer na srednjem pinu dobija podatke koje uporedjuje sa serijskim brojem,potrosnju u watima i jos par drugih stvari.....i tako ako radi radice dosta sporije nego inace,a operacioni cip koji je zaduzen za punjenje ti je vec verovatno oduvan tako da ce punjenje biti problematicno,i zapitaj se zasto hp modeli skoro svi nerade sa univerzalnim punjacima nego traze orginal koji se prodaje po 80 eurica...
ok, ajd mi onda pojasni ako nije problem zasto na kucnom punjacu imam 2x 19v , ne da mi je pin 6v...
zar nebi trwbali i jedan i drugi punjac raditi jednako tj sa istom voltazom...
odkud laptop zna da li se puni u autu ili stanu
zar nebi trwbali i jedan i drugi punjac raditi jednako tj sa istom voltazom...
odkud laptop zna da li se puni u autu ili stanu
pa ja sam ti gore objasnio zasto a ti uzmi kad budes spojio punjac,izmeri u lapu dali ce mozda sa 19 pasti na 6-9v srednji pin!!!!
naravno da zna ako nije org punjac zato se zove smart ,punjac salje informaciju laptopu srednjim pinom da je od hp-a i ako jeste tek onda ga pusta u rad ,tj nece ti ni jedan univerzalni niti bilo koji drugi i ako ima 19v puniti bateriji i zavrsavati posao ...............
naravno da zna ako nije org punjac zato se zove smart ,punjac salje informaciju laptopu srednjim pinom da je od hp-a i ako jeste tek onda ga pusta u rad ,tj nece ti ni jedan univerzalni niti bilo koji drugi i ako ima 19v puniti bateriji i zavrsavati posao ...............
http://www.edaboard.eu/hp-jack-t405652.html" onclick="window.open(this.href);return false;
malo nesto o tome citaj i drugu stranu
malo nesto o tome citaj i drugu stranu