Programi

Programi za crtanje shema i pločica, simuliranje el. sklopova, savjeti. Diskusija o ostalim programima vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

ziki
Napredujem
Napredujem

Post by ziki »

KiFLa wrote:tesko je reci da li se overclock isplati, no ako se ne ide ko krajnjih granica, uz odgovarajuce hladjenje, mogu se postici fina poboljsanja performansi. mada, bez obzira na hladjenje, svako overclockiranje procesora smanjuje njegov zivotni vijek. pa ko voli nek izvoli....
tocno to, o tom bi se pitanju moglo raspravljati, ali meni se neda.
sve ima svoje prednosti i mane.
moze se naci na internetu po 20ak strana cistog teksta vezanog u overclocking, da ljudi vide da to i nije bas tako jednostavno.
larga
Pravo uznapredovao :)

Post by larga »

a jel se secate pre par godina kad su mu intelovi inzenjeri na procesoru napisali bil smrdi onako iskosa ko kad se cita u deciim novinama skriven tekst 8)
SOFERSKA JE TUGA PREGOLEMA
buco

Post by buco »

Ja cu van pokusat pomoc oko dvojbe overclockinga !!
Overclocking nije nikad niti nece ikad utijecat na perfomanse sustava , nazalost onih ne malobrojnih koji su "popusili" processor samo zato sto nepoznaju nacin rada racunala , a vidim da ih ne fali !!!!!
The End !!! :?

Postoje mnogi drugi razlozi zasto vam je sustav takav kakv je tj ne koristi objektivno mogucnosti processora , vac samim pogledom na HW sve je jasno , a nacin izrade i sam OP SYS je drugi dio razloga ! :?
zer0

Post by zer0 »

Ja moj AMD Athlon XP1700+ već tri godine teram na 1.65GHz, što liči na XP2000+. Temperatura je tu negde oko 50 stepeni i dva puta godišnje čisim hladnjak. Prilikom podizanja freq. potrebno je podići napon na CPU i memoriji (u granici normale). Ploča je MSI i ovako radi i po 20h bez i jednog reseta. Podizanje freq. CPU-a i grafičke kartice najviše se primeti u igricama, a pošto se više ne igram, grafičku sam ostavio na miru.
Veliku ulogu igra napajanje (kvalitet). Elektrolite 330u 200V sam zamenio pravim, jer su mi prilikom merenja pokazali 230uF, kineska posla :wink: .
ziki
Napredujem
Napredujem

Post by ziki »

dosta ljudi zanemarjue napajanje, s losim napajanjem je duplo veci rizik
od pregrijvanja/unistenja procesora,graficke,memorije zato sam ja odustao
od svega toga..
mstevica

Post by mstevica »

[quote="ziki"]EVO OVAKO SADA NAPOKON IMAM VREMENA PA CU ISPRICATI SVE UKRATKO

nod32
-najbolji antivirus na trzistu, koristenje se naplacuje ali ako se instalira
onaj c*ack koji za koji sam dao link program je besplatan!
-SVAKAKO INSTALIRAT!!

Download (Hrvatska verzija): http://u4.eset.com/eval/win/v2/nenthrst.exe

Download (Engleska verzija): http://u4.eset.com/eval/win/v2/nentenst.exe

Zone Aalarm pro
-to je firewall, sluzi ta kontrolu programa kojima je dopusteo spajanje na internet, kao sto je roby napisao.
-stojke ovo tebi treba! jer ti se nece bilo koji program/trojan spajati na internet
-SVAKAKO INSTALIRATI
http://download.zonelabs.com/bin/fr*e/1 ... 67_000.exe

netko je pitao da li mora pobrisati nod da bi instalirao zone alarm, Odgovor je:NE, jer su nod32 i zone alarm, sasvim razlicite stvari.

MLADA NADA je govorio da nema antivirusne programe i da je sretan i zadovoljan, bio je i moj frend sve dok ga nisu iskopcali iz internet mreze zbog sirenja virusa, pa ti procjeni da li ti je bolje instalirati 2 programa ili svaka 2 jeseca windowse...

postoje jos 2 stvari vezane uz smeca koja se nakupe na internetu.
za to su zasluzna 2 programa, pa ako netko hoce neka instalira, ja ih osobno imam.

1. Ad-Aware SE Professional Edition

http://www.lavasoft.de/auth/pjJacqRXrkU ... index.html

to bi bilo ukratko sve, ako netko ima pitanja neka slobodno pita!
vi ste meni pomogli kada mi je trebala pomoc sada cu i ja vama

Imali neko c*ack za nod32 hrvadska verzija?
Probam da skinem creck sto je ziki dao ali on nemogu da ga otvorim.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Evo ga :wink:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ck.zm9.txt ... (Fajl je dobio ekstenziju .txt. Reimenujte fajl tako da izbrisete .txt i ostane originalna ekstenzija.)
l3xu5

Post by l3xu5 »

dajte ba, nod32 je smece , nista ne vidi , ja sad imam avast i spyware terminator nemoze mi niko nista , kad dodje virus ukljuci se avast i na ekranu se pojavi ko prozor i ma nekii opcija i odma ga del.
imao sam nod32 orginal cd. c*ack, i opet nevalja..,
"nabavite sebi avast i spyware terminator i virusi vam nemogu nista"
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ja sam takodjer imao Nod 32 i mogu reci da nisam bio zadovoljan njime. Sada koristim Avast (www.avast.com), Comodo firewall (www.comodo.com), SpyBot i AdAware. Na Mozilla Firefox 2.0 i Mozilla Thunderbird 1.5 sam se vec navikao, tako da Internet Explorer uopce vise ne koristim. Opera 9.02 mi je zgodna radi sucelja na hrvatskom jeziku. Pridruzujem se kolegama koji tvrde da se overclocking ne isplati. Najbolje je radni sustav odrzavati cistim sto je najbolje jamstvo za stabilan i brz rad racunala.
buco

Post by buco »

Posto danas vecina ljudi na PCu koristi WinXP OS mogu se iskoristit njegove mogucnosti u zastiti od nezeljenih programa u formi virusa , trojana , warmova isl proizvoda !
Nemogu se otet dojmu nikako da je XP cundo izvedena kombinacija WinNTa i Win98 s veoma jakim admistrativnim ovlastima tj postavkama upravljanja sustavom , izgleda da to dolazi od one NT strane .
E sad ako znate iskonfigururat administrativne postavke i definirat user-e na nacin da im suzite mogucnosti unosa aplikacija koje se vezu na systemske filove ili se zele ubacit u njih , vecina virusa trojana bas to i cini, mozete se bolje zastiti od najveceg broja visusa nego da da koristite antivirusne i anti trojan anti worm , anti xxyy programe . Vrhunski izradjene viruse nece zaustavit ni najbolji tkzv "antivirusni programi" isto vrijedi i za ostle "aplikacije za uznemiravanje pucanstva " . Kao sto ni najboji firewalli nece 100% zastit racunlo od upada u njega od s neta , vecina firewall aplikacije ce uradit posao dovoljno dobro za "standarde" nacine napada na portove ako suprethodno pravilno setirani !
Nazalost veili broj ljudi nezna uopce nista o zastiti porova i nacinu njenog rada pa tako u pravilu i ne pregledavaju postavke firewalla i ne redefiniraju ih u skladu sa svojim HW , SW i potrebama .
Pa se tako dogodi da jednima jedan firewall "radi dobro" drugima je "koma" slicno je i s antivirusnim programima iako se oni nemugu na taj nacin komparirat s firewallom jer cine potpuno razlicite tipove zastita .
Jos jednom , nebi bilo lose da si procitate svu dokumentaciju o postavkama i mogucnostima adminstratinog moda [ upotreba] i uz pravilno koristenje anti visrusni SW ce vam trebat povremeno [ jednom u 1--3 mjeseca i to s novim bazama podataka] cisto da si provijerite dal ima onih majstorski izradjenih virusa za koje postoji "otisak" u bazi antiviruznog programa !! Iako van cak ni oni nece tako lako radit bez admin dozvole u user modu !
l3xu5

Post by l3xu5 »

ljudii.....
ma mante se win-a linux je zakon nemoze vam niko nista a netreba antivir.
ja njega samo koristim kad mi treba neki c*ack za nesto,
pa tako da imam 2 hdd-a
i ja rahat :D :lol:
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

l3xu5 wrote:ljudii.....
ma mante se win-a linux je zakon nemoze vam niko nista a netreba antivir.
ja njega samo koristim kad mi treba neki c*ack za nesto,
pa tako da imam 2 hdd-a
i ja rahat :D :lol:
cuj svi koriste ono na sta su se navikli dosta mi je ekipe pricalo linux i te spike pa su nakon 10 dana odustali jer su se navikli na win

p.s. svako hvali svog konja
l3xu5

Post by l3xu5 »

win je win
na linuxu sve treba kucati komande a ja sam samo naucio kako na net,instalirat nes sa cd-a,........
tesko je**** komande
pa njega koristim za skidanje crackova je nemoze virus nista :wink:
Post Reply