pozz raja .vidio sam ovaj podforum pa reko da postavim temu . moj problem je sljedeći .
imam mixetu spirit powerstation koja se vodi na 2 x 265 w rms/4 oma .desava mi se sljedeće .
kad upalim mixetu i pustam glazbu na 70 % snage .nakon nekoliko minuta desni izlaz pocinje da krci ,dok lijevi radi bez problema . (do zvučnika i kablova nije ,na mixeti je sve u redu svi izlazi za externo pojačalo i ostali izlazi rade normalno ) rastavljo sam mixetu i gledao jeli igdje ista izgorilo i nisam uspio nigdje nac da je nesto pregorilo. znaci slusam glazbu na 70 % snage pocne krcit ,smanjim na 30 % vrati se na normalni zvuk(nema krcenja ) i onda nakon 10 min opet pocne krcit . vec jednom sam nosio mixetu u servis i radilo je mjesec dana normalno . Ali problem je sto mi serviser nije reko u cemu je bio kvar (pito sam ga to cim sam doso ,ali nisam dobio odgovor) pozz
popravka pojačala (aktivna mixeta)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: popravka pojačala (aktivna mixeta)
Dok se uredjaj ne otvori i ne pregleda ne moze se nista sa sigurnoscu reci.
Predpostavka je da se nesto grije.
Ako ces sam da popravljas, semu za uredjaj imas ovdje.
http://elektrotanya.com/spirit-powersta ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Predpostavka je da se nesto grije.
Ako ces sam da popravljas, semu za uredjaj imas ovdje.
http://elektrotanya.com/spirit-powersta ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alexa
da, nesto se grije... pogledaj da nije neko op.
mozda je neki kond odletio?
mozda je neki kond odletio?
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
znaci onda najpametnije da je rastavim uključim i pustim da svira i onda da prstom napipam koji dio se malo previse grije(mislim na tranzistore) . a mislim i da nebi trebalo da se nesto grije jer ima dobar hladnjak u njemu . ventilator , moguće je da se grije nesto sto ventilator ne zahvaća. za opterećenja nezz. mixeta podržava rad na 4 oma. a na njoj su sada zvučnici 8 oma . mada kanal koji je ispravan je radio na 2,6 oma cijeli dan i nista mu nije bilo . nezz vise sta da radim . majstor ce mi uzet dosta love ,jer je isti kvar ko i prošli put .
nesto si shebo tim svojim tetošenjem, omima... ili mozda majstor nije obavio dobar posao?
spoji ju na zvucnike od 4 oma i pusti da svira, pa vidi jel se dogadja isto.
spoji ju na zvucnike od 4 oma i pusti da svira, pa vidi jel se dogadja isto.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
mislim da majstor nije dobro obavio poso . kazem drugi izlaz radi normalno pri 2,6 oma . a ovaj radi 5 min na 8 oma i onda krcka . ma probo sam i zvučnike 4 oma . ali isto se desava.