Koristim MTEl-ov internet preko modema HG520b .Na jednom laptopu koristim integrisanu Wierless karticu i sve je ok a na drgom USB karticu ali na ovom ne mogu da se konektujem na internet.Stalno dobijem isto Status.Limited or no conectiviti.Pokusao sam repariranjem ali samo se vrtim u krug ....opet isto.Sinoc je sve bilo ok ....sta je u pitanju.Probao sam USB Wierless karticu na drgom kompjuteru i radi normalno.
Pozdrav i hvala
Internet na jednom kompjuteru radi a na drugom ne
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Internet na jednom kompjuteru radi a na drugom ne
Gore visoko dole tvrdo
Re: Internet na jednom kompjuteru radi a na drugom ne
Ukoliko se radi o dužem UTP kablu možda je problem u brzini prenosa. Tj. smanji brzinu (no kompu) prenosa na 10 Mbps i onda probaj jel radi!
Ma ne radi se o kablu....klikom na ikonu imam satus : Signal Odlican,brzina 54 MB/s.....kao da je zasticen ali ne mogu da otkrijem gdje.Inace, konfigurisano je tako da automatski prepoznaje IP adresu....hvala na intersovanju
Gore visoko dole tvrdo
Jesi li probao ping prema gatewayu? Da vidis da li ti upste prolazi do rutera? Ako prolazi, onda udji u ruter i vidi da ti nije na neki nacin blokiran. Isto mozes vidjeti (sa tog PC-a sto ti radi) da li ti je "rentatna" IP adresa prema tom PC-u koji ti ne radi. Ima svasta nesta sto bi moglo biti, ali ovo ti je pocetak!
Probao sam i jos sam reinstalirao USB Waiereless i opet isto.......help!!!!
Gore visoko dole tvrdo
Pa dobro jel' ti prolazi ping prema getwayu???
Ta greska se obicno javlja dok kartica ne dobi postavke od DHCP-a u modemu. Ako vec nisi probaj jednostavno resetirati modem, nekad znaju malo poluditi sami od sebe.
Jesi provjerio da li ti je kartica dobila ispravnu IP adresu, a da li ti je postavljena ispravna gateway i DNS adresa?
Moj prijedlog bi ti bio da si probas rucno postaviti te vrijednosti.
Jesi provjerio da li ti je kartica dobila ispravnu IP adresu, a da li ti je postavljena ispravna gateway i DNS adresa?
Moj prijedlog bi ti bio da si probas rucno postaviti te vrijednosti.
Koki hvala veliko pokusacu.....ma ovo me bas nevira...nisam nista dobio reinstaliranjem kartice....pousacu da se mreznim kablom povezem sa HG520b ...simnjam da je greska negdje u podesavanju ali nikako da otkrijem gdje je greska...hvala jos jednom.
Gore visoko dole tvrdo
Ako ti ping radi, kako kazes, onda ti je DHCP sistem ok. Pogledaj u firewallu rutera da nemas kakvu zaostalu glupost, blokiranje po MAC broju ili nesto slicno!
A i sto ti koki predlaze, probaj resetovati ruter. Ponekad moze pomoci. Cam resetovati ga na orginalne postavke, ako ih znas varati kako su bile!
Good luck!
A i sto ti koki predlaze, probaj resetovati ruter. Ponekad moze pomoci. Cam resetovati ga na orginalne postavke, ako ih znas varati kako su bile!
Good luck!