Shema je iz "fr*e energy device" a diode mislim da za prvi eksperiment moze i bilo koja dioda-ova je inace germanij 65 v 0.05a.Sve ostale detalje potrazi pod navedenim naslovom
cvbnm wrote:Shema je iz "fr*e energy device" a diode mislim da za prvi eksperiment moze i bilo koja dioda-ova je inace germanij 65 v 0.05a.Sve ostale detalje potrazi pod navedenim naslovom
Probao sam zamenu 1N60 i bilo koju sto mi je pala na pamet ali nema vajde od toga i ne radi.
Iskljucivo idu diode 1N34 ili AA116. Postoji zamena 1N60 i kupio sam, napravio i ne radi. Dakle, ne moze nista drugo biti u pitanju nego DIODA.
Ja pitah gde mogu da nabavim ovu duodu a ti meni odgovori sasvim suprotno. Nema veze, ocito sam pitao na pogresnom forumu.
Nema potrebe da se nadjes uvredjen.Inace sam ti dobro rekao- bilo koja danasnja silicijeva dioda dobra je za pocetni eksperiment (inace na slici je "prijemnik"kakav smo mi nekad radili za prijem srednjeg vala -malo modificiran).
OK, evo na primer, stavio sam Germanium Diode 4x 1N60, 2 x 1μF (keramicki), 2 x 100μF (elektrolitski) i ne dobijam nikakvu struju. Zasto???
Koje diode po tebi da stavim da bih dobio struju?
P.S. Nisam uvredjen ali ne volim 50 puta pisati jedno te isto da bih na kraju dosao do resenja.
Ja mislim da si ti to shvatio teorijski al prakticno je nesto drugo.Za ovaj eksperiment ne moze emiter (predajnik) biti u Makedoniji a ti kao prijemnik biti u npr. Hrvatskoj.Verovatno kapiras sta sa ovim hocu da kazem!!!
Sa jedne žice ili antene nemožeš dobiti nikako napon na izlazu,najmanje što ti još fali to je uzemljenje ili drugi pol.
Iako dobiješ napon nemaš dovoljno snage da bi mogao priključivati opterečenje veče od nekoliko mW.