Uklanjanje tonera sa pertinaxa
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Uklanjanje tonera sa pertinaxa
Pozdrav,
Pravio sam neki PCB i šemu sam štampao na papir i hteo sa peglom da je prenesem na pertinax, do sada mi je to ko zna koliko puta uspelo al sam se sad zeznuo pa mi se toner razmazao na par mesta na pločici, jel postoji neki način da uklonim toner laserskog štampača sa pertinaxa a da ga pri tome ne oštetim i da mogu ponovo da ga iskoristim?
Pravio sam neki PCB i šemu sam štampao na papir i hteo sa peglom da je prenesem na pertinax, do sada mi je to ko zna koliko puta uspelo al sam se sad zeznuo pa mi se toner razmazao na par mesta na pločici, jel postoji neki način da uklonim toner laserskog štampača sa pertinaxa a da ga pri tome ne oštetim i da mogu ponovo da ga iskoristim?
Re: Uklanjanje tonera sa pertinaxa
jel postoji neki način da uklonim toner laserskog štampača sa pertinaxa
razjeđivač, med. alkohol, neko sredstvo za čišenje, biraj
ovo ne kužim, ak je toner na pločici, kak ga misliš očistiti i ponovo koristiti?a da ga pri tome ne oštetim i da mogu ponovo da ga iskoristim?
Da ne oštetim pločicu i da kad skinem toner mogu da pokušam da na pločicu prenesem drugu sliku, zeznuo sam se kad sam pisao prvi post pa je ispalo drugačije
Ako sam dobro skužio tvoje pitanje naravno da možeš ponovno prenjeti drugi toner na pločicu nakon što je očistiš. Iz mog iskustva toner se najbolje skida benzinom , ali je zanimljivo da se benzinom ne može skinuti fotolak.
Pozz
Pozz
moze i aceton
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
E super, hvala svima
Alkohol ne može, tako da nemoj ni da pokušavaš !!!
Može nitro razređivač ali nije baš zdrav ni za udisanje ni za dodir sa kožom (smrdi).
Benzin nemoj koristiti kancerogen u dodiru sa kožom i smrdi.
Odgovarajuće rešenje je Aceton !!! Pogotovo ako ćeš koristiti u stanu, odnosno zatvorenoj prostoriji.
Može nitro razređivač ali nije baš zdrav ni za udisanje ni za dodir sa kožom (smrdi).
Benzin nemoj koristiti kancerogen u dodiru sa kožom i smrdi.
Odgovarajuće rešenje je Aceton !!! Pogotovo ako ćeš koristiti u stanu, odnosno zatvorenoj prostoriji.
Za skidanje fotolaka aceton je zakon.
Za skidanje tonera benzin je zakon.
Naravno pločicu i poslje jednog i drugog sredstva se ispere vodom i nema nikakvih problema.
Toner se moze skinuti i acetonom ali je puno teže, samo malo kapneš benzina na krpu i onda pločicu čvrsto provučeš kroz nju i bude čista koda tonera na njoj nije bilo.
Za skidanje tonera benzin je zakon.
Naravno pločicu i poslje jednog i drugog sredstva se ispere vodom i nema nikakvih problema.
Toner se moze skinuti i acetonom ali je puno teže, samo malo kapneš benzina na krpu i onda pločicu čvrsto provučeš kroz nju i bude čista koda tonera na njoj nije bilo.
Nitro razrjeđivač i štapić za uši - skida sve!
... i uši!
... i uši!
Skinuo sam benzinom, dve kapi benzina i za deset sekundi gotovo posle sam pločicu dobro oprao vimom i posle vima acetonom, sad je ispalo super