veronika 1w
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- zero-cool123
- Napredujem
veronika 1w
pozdrav.....ima ko predlog di nek nabavim duplu varcap diodu??
Struja je jedina žena koju se nesmije dirat!!!!!!!!!
Re: veronika 1w
Recimo u chipoteki ili electronic centru, mozes staviti gotovo bilo koju kod mene radi ova: BB 204, i bez problema, zvuk odličan, domet 2 km čistog signala, buz šumova!
Pozz
Pozz
- zero-cool123
- Napredujem
a alternetiva?? da bi dvije diode bekako spojil??
Pa moze i dvije na plocici je vec predviđen provrt i za to, ali najbolje ti je staviti ovu (znas da ce ti dobro radit), ili stavi neke bilo koje dvije ali samo pazi da su iste. Pise u uputstvima da se moze koristi gotovo bilo koja. Pozz
veronika 1w
Ako tako piše u uputama, onda je to laž. Mogu se koristiti neke druge ako imaju jednaka ili bar slična tehnička svojstva. Ako nije tako, onda treba prilagođavati titrajni krug oscilatora.
- zero-cool123
- Napredujem
oke...tnx na savjetima, zaboravil sam pitat kak da ih spojim?? katode zajedno, ili??
kakva veza ima Varikap Dioda sa Domet?ivan 2 wrote:Recimo u chipoteki ili electronic centru, mozes staviti gotovo bilo koju kod mene radi ova: BB 204, i bez problema, zvuk odličan, domet 2 km čistog signala, buz šumova!
Pozz
Nema nikakvog, ali sam mu i to spomenio da zna kakav uređaj pravi.
Pozz
Pozz
- zero-cool123
- Napredujem
dajte dečki, elektrotehničar sam po struci pa znam domet otprilike
Ma ok nego zna se nac shema koja je "nafaljena" a kad ju napravis ništa, pa sam ti čisto informativno reko.
Pozz
Pozz
- zero-cool123
- Napredujem
oke, tnx. na savjetima, ako bude problema budem se javil
Pozdrav weronika radi perfektno ako se dobro napravi e sad neznam dali ste radili sa pll ili semu bez pll i jedna i druga rade fantasticno s tim sto naravno bez pll varira frekfencija po hladnom ili toplom vremenu , sto je normalno ali ako se predajnik stavi u nesto gde je temperatura ista nema problema na primer u kutiju u kojoj je temperatura regulisana . A druga verzija sa pll ja sam pre nekoliko godina radio za potrebe nekih radio stanica sa 1w se moze dobiti snaga sa jednim pojacivacem sa tranzistorom kt 912 10w a tih deset wati moze se postici sa jos jednim tranzistorom kt 931 i citavih 130w .
Ne pomaze ni stavljanje coolera uz hladnjak za izlazni tranzistor, opet frekvencija seta samo od sebe, svako malo potrebno je trimere podesavati sto izludi covjeka nakon nekog vremena
Bez Pll-a nema odasiljaca kvalitetnog.
Bez Pll-a nema odasiljaca kvalitetnog.
Virtualx meni Veronica 1w radi savršeno nema bježanja sa frekvencije i tih stvari, radila je po 4 sata u komadu i zvuk je super, frekvencija ista. Na izlazni tranzistor sam stavio komadić lima kao hladnjak, i mogu reći da se tranzistor dobro znat ugrijati.
Pozz
Pozz
ja napravio sam Veronika 1W i sam napravio naknadno PLL prema ova sema http://www.pira.cz/enpll.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Koristio sam varikap diode BB105
Koristio sam varikap diode BB105
Predpostavljam da si ovaj pll povezivao na obicnu verziju veronice 1w, ako radi mogao bi i ja sklopiti pll za svoj odasiljac.
Na koje tacke si vezivao 1 - tuning voltage (output) i 3 - RF signal from oscillator (input) ?
Na koje tacke si vezivao 1 - tuning voltage (output) i 3 - RF signal from oscillator (input) ?