Crtanje tiskane pločice...
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Crtanje tiskane pločice...
Ljudi... Ja već danima pokušavam ali mi nikako ne ide da smislim neku shemu tiskane pločice... Jednostavno ne mogu da izmozgam nešto pametno... dal ko ima kakav savjet kako početi ili kako vi to radite jer meni stvarno nije jasno gdje ja griješim... Ili ako ima ko kakav prijedlog za neki program, ako bi se mogla sastavit prava shema pa da program izbaci tiskanu pločicu, to bi bilo najbolje... Ili barem nešto slično... Sad trenutno pokušavam smislit nešto za lemilicu, imam neku shemu pa pokušavam napravit regulaciju temperature... Ali ta ploča mi ne ide...
Re: Crtanje tiskane pločice...
Čini se da meni ipak ostaje samo mozganje...
Zna li netko neki tutorial za crtanje u targetu?? Ja znam nacrtat i sve napravim,ali onaj zadnji dio,kao što je netko napisao na forumu,trebam maknut komponente i da mi ostanu samo vodovi i rupice koje će biti na pločici..
"cuksi" -> "dino_kc"
Al druže opet ja nisam uspio... Ne ide mi ovo nikako...
Ne mogu sastaviti tu ploču nema šanse... Kako god počnem vod mi se mora presjeć negdje i gotovo... Ne mogu ništa smozgat kako da to ispadne dobro i da funkcionira....
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Ako vodovi moraju da se seku, postavi na to mesto kratkospojnik.
Evo jedna stvar koja ce ti pomoci. Vodovi mogu ici ispod elemenata, mpr ako imash ic555, ti na shemi ne vidish pa ti ne padne napamet, ali vod mozhesh provuci ispod njega, shvatash?
Nobody is perfect, I'm Nobody!
moze li prog da radi u dva sloja?
onda sa gornje strane stavis kratkospojnike
onda sa gornje strane stavis kratkospojnike
Kratkospojnike??? Kako mislite kratkospojnike???
pa jednostavno druže... Na mijestu gdje ti se presijecaju vodovi, prije tog mijesta 2-3 milimetra, izbušiš rupicu i poslije voda sa kojim je trebao biti presječen isto rupicu i nastaviš vod... Poslije samo na onoj strani na kojoj stavljaš komponente taj vod prespojiš sa komadom žice.... i riješeno... jako jednostavno...
Što reći?
Znači tako vi rješavate te problemeee...
Hvala druže... Ovo kao i sve ono ispred ovog mi je jako pomoglo... hvala svima... već sam riješio problem...
Hvala druže... Ovo kao i sve ono ispred ovog mi je jako pomoglo... hvala svima... već sam riješio problem...
Svi smo se mi registrirali da pomažemo drugima, i da tražimo pomoć.... Slobodno pitaj na PM ako te još šta zanima...
Što reći?
Ovo nema smisla!ivan09 wrote:Slobodno pitaj na PM ako te još šta zanima...
Koja korist od foruma ako vas dvojca razmjenjujete informacije, a možda baš meni to isto treba??? Nađite se drugovi na MSN, pa...
Pa mislio sam na neke sitne gluposti da se teme ne otvaraju radi svačega...
Što reći?
Pozdrav ...
Procitao sam ovu diskusiju, a neke druge na ovu temu i nigdje nisam vidio komentare o Proteusu??? Cini mi se da ga je neko samo spomenuo!
Ja koristim Proteus vec par godina i dosta sam zadovoljan sa njim! Jel' to niko sem mene ne koristi Proteus il' sta?
Pozdrav
Procitao sam ovu diskusiju, a neke druge na ovu temu i nigdje nisam vidio komentare o Proteusu??? Cini mi se da ga je neko samo spomenuo!
Ja koristim Proteus vec par godina i dosta sam zadovoljan sa njim! Jel' to niko sem mene ne koristi Proteus il' sta?
Pozdrav
Koristim ga ja, ali pošto još uvijek slabo crtam pločice više radim sa isis za provjeru i simuliranje određenih sklopova.
Što reći?
a što mislite o PCB express ? koristi li ga itko ?