PONOVO PROBLEM SA NAPAJANJEM

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

maksabass
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: PONOVO PROBLEM SA NAPAJANJEM

Post by maksabass »

Napravio sam je pre godinu dana.I sve je to funkcionisalo do pre neki dan.Ukljucim uredjaj a on nece da radi.I evo me na forumu.Sliku moje plocice ne mogu poslati jer trenutno nemam cime da je slikam(znam da bi to najbolje bilo).Ali to sto vidite u semi i ostalo na sajtu ciju cu adresu poslati -to je to.U predhodnom postu sam pisao da trfo nije u redu.Ispostvilo se da je stvarno jedan dovod sa mreze bio u prekidu.Kako ni sam neznam.Posto smo ustanovili da je trfo u redu,izmerio sam napon na izlazima(otkacio sam napajanje od ostalog dela)na jednom+15 na drugom-7,5V.I tu smo.Posle svih zahvata na plocici diode koje sam skinuo da bi ih proverio uredno sam vratio,i evo sad na jednoj kraju +20 V (neznam zasto)a na drugom -7,5 V.http://www.albertkreuzer.com/psu01.htm
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Čuj, da popravljaš stari SABA TV pa da ti glavobolju zadanje njegovo napajanje to bih još razumio, ali da te pati najobičnije simetrično napajanje i da ne možeš otkriti grešku, to nerazumijem :!: Nitko od nas nije vidovit, a svi koji smo se tu javili bi to na licu mjesta riješili za par minuta. Najbolje da ti to pogleda netko iskusniji od tebe :wink:
maksabass
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by maksabass »

u svakom slucaju najlepse hvala na svemu
kizbaja
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by kizbaja »

ako kazes da je prije sve radilo i da je dobro montirano, onda lepo sve elemente povadi (osim trafa) i kupi nove (sve zajedno kosta oko 2 eura)i zalemi nazad, ako ne proradi daj nekom iskusnijem da ti to resi
end of story
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
maksabass
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by maksabass »

evo dana sam otisao do radnje i kupio oba stabilizatora napona.Isve radi kako treba .
Hvala na pomoci
Post Reply