Molio bih vas za strpljenje jer sam pocetnik pa ako netko moze polako da mi objasni i odgovori na slijedeca pitanja...
Naime imam jedan kod iskompajliran u hex deklariran za pic16F628A deklarirane postavke su:
Type: PIC16F628A
Crystal: 32,768 kHz
Capacitor C1,C2: 22 pF
Setting: Internal oscillator 4 MHz - I/O RA6, MCLR OFF, WDT OFF, LVP OFF, BROUT OFF, CP OFF, PWRUP OFF
Medjutim uspio sam nabaviti pic16F628 -20/p da li je moguce kod za pic 16f628a programirati u pic16f628 - 20/p ?
U specifikacijama se nalazi da je po defaultu 628A 4Mhz a 628-20/2 20Mhz.
Takodjer se nalazi i da brzina 628-20/p ovisi i o naponu.
Logika mi nalaze da bi trebalo biti moguce no eventualno bi u radu imao poteskoca oko brzine i preciznosti...
Koristim AllPic Programator i nisam uspio isprogramirati pic16f628 -20/P, sa icprog programom...
Kod provjere praznoce "blank Check" javlja se greska : "Device is NOT blank at adress 0000h!"
Brisanja "Earse All" prolazi
ali kod programiranja "program All" logicno ponovo javlja gresku "Programming failed at Code Adress 0000h!"
Pokusao sam programirati i sa izabranim picom 16F628A i cistim 16F628.
Da li moze biti razlog sto kao napajanje koristim samo 12V dc a ne 15V pa se preko zenerice d3 od 13v ne moze generirati napon od 13v potreban za MCLR da bi se cip isprogramirao?
Naime u opcijama icprog imam iskljucen "Enable MCLR as Vcc, trebam li ukljuciti tu opciju i staviti napajanje vece voltaze? (medjutim u postavkama pise kako sam gore napisao da se treba programirati sa MCLR off svitchem, pretpostavljam da tada treba biti i opcija "enable MCLR as Vcc takodjer iskljucena ili?
Evo ako mi netko moze odgovoriti zahvaljujem, mozda ce se nekom ciniti pitanja glupim,
no nemam koga pitati a znam da vi to sve znate jer ste i sami jednom kroz to sve prolazili..

Hvala vam svima na strpljenju,
i na odgovorima
Pocetnik
Hvala Svima Pocetnik