RFID brava

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
CyberSky
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

RFID brava

Post by CyberSky »

Evo gledam malo po sajtu i zaintrigirala me ova RFID brava no nije mi jasno kako napraviti kartice?
Firkragg

Post by Firkragg »

Ja sam isto pito, trax je reko da nemoze nac shemu
Treba bit neki pojak odasiljac i receiver koji svu energiju pije iz antene, što je od ovakvih bezveznih dijelova dost zeznuto za napravit.
Ako zelis bas pravu bravu moras ugradit i mcu koji ce odaslat random kod i na kraju ispada podosta tesko za izvest :shock:
Firkragg

Post by Firkragg »

buco

Post by buco »

vidio sam na netu predloske gotovih RFID uredjaja mislim na IC-e RX/TX RFID uredjaja !!! A sto MCUa tice mozes postavit emulator sa sat tv malo izmijenjen u "kljuc|" a u MCU "brave" prijavnu rutinu s slanjem "upita " tj kripto rijeci kljucu !! Mozes se zaista jednostavno posluzit emulatorima za pay TV !! kao predloscima s manjim izmjenama to ti je najjednostavnije.
Pozdrav
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

uzmes telefonsku chip-karticu. napises u mcu rutinu za reset iste, prikupis X bajta od nje (jedinstveni seriski broj) i imas bravu.
Firkragg

Post by Firkragg »

Da al poanta je rfid... :shock:
buco

Post by buco »

@trax za neki jednostavan test i to je dobro s telefonskom karticom , ali dobro je rec ljudima da izbijegavaju komunikacije koje nemogu provijerit identitet uredjaja koji ih salje [npr .provijerom potpisa + ida nosioca isl.] ,cak ni CS byte na kraju nema pogotovo u primjeni u sustavu kao sto je brava/kljuc
1.brava treba da je ta koja mijenja rijec za dekripciju
2. kljuc treba da je taj koji ce odgovori bravi na taj "jednostavan" upit svaki put , slanjem izracuna tj DWa
Kao kod digitalne tu se nema sta izmisljat topla voda , emulatori postoje , kartice jeftine postoje , malo ih preradis [FW] za svoje potrebe i to je to . A za test dal funkcionira sustav RFID RX/TX je dobra i ideja s telefonskom karticom.
@firkragg ja sam naso gotove RX/TX ICe za RFID mislim da su 2 osnovne varijante !!
Pozdrav
P.S ubacivanjem RSA algoritma u sustav i koristenjem ATmega serije mozes za mali novac uradit karticu kao sto je NDA klasa [titanijum, platinum itd .. sve su iste jezgre, nastale na podlozi ATm128 MCUa] jedino sto nemas crypto processor u kartici vec to odradis emuacijom algoritma , usput receno odavno vec publiciranog u vidu asm koda za Atmelove kartice !!!!!!Znaci imas pretpostavke za veoma dobru zastitu sustava [brava / kljuc] kao i koristenje veoma pouzdanog algoritma kao sto je RSA ili kombinacije RSA + DES ili nesto slicno za enkripciju/dekripciju podataka u razmijeni !!!!! U cijeloj prici najvaznija je zastita sustava od neovlastenog pristupa [ najcesce kljucu] sto nije vezano na sustav enkripcije/dekripcije , za sto imate dobar primjer bas u payTV sto je i naslabija tocka svih takvih sustava!!
Firkragg

Post by Firkragg »

Mislim da mene i opcenito puno vise zanima sam tehnički princip kako je to izvedeno, pusti sad kodne kartice i mcu, treba prvo smislit nešto čime bi se energija mogla prenijet bežično i pokrenut odašiljač koji na nekoj drugoj frekvenciji pobudi, kad se dođe do riješenja za to moze se sve :shock:
buco

Post by buco »

Evo nesto za tebe pa vidi !!!!!
Pozdrav

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 102_DS.pdf
Firkragg

Post by Firkragg »

Dobro al to je ipak više ovako block-deskripcija, mislim da će do pravih shema ipak bit malo teze doc... :shock:

Pozdrav
buco

Post by buco »

Nije to shema to je IC !!!! a ono sto ti je kao blok jest interna arhitektura ICa !!!!!!! Ima jos toga inace.. !!! Gore imas naziv firme koja radi RFID chipove pa odes do njihove stranice i upoznas se poblize sto je u ponudi !!!!!!!
Pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

Pa da, blok shema ICa, koji je specijalan za to, a mislim da bi ljude puno vise zanimalo nesto sta se moze izvest od domacih konzervi...
:D
buco

Post by buco »

Kakve su cijene ICa sumljam da je on neka "silna" lova !!! A i lakse je kupit IC nego experimentirat , dobro ja vise ionako volim kupit gotovu vanjsku jedinicu za racunalo nego nesto lemit , al tko voli lemit ima primjer kako je to odradjeno !!!!! Odi na stranicu te firme ima jos toga mislim da ima i konkretana shema s nekim drugim RFID ICeom.
Pozdrav
Post Reply