Bozicno drvce Shema

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
clansman

Bozicno drvce Shema

Post by clansman »

Pozdrav svima,
vec godinama surfam po vasoj stranici i citam vas forum no nisam nikad pisao...uglavnom prije prelaska na stvar napisat cu malo 'o sebi'
Dakle eletrotehnicar sam i jos malo pa cu biti nesto drugo, no u zadnjih deset godina se bavim iskljucivo informatikom tako da sam zapostavio samogradnje i kojekakve experimente..a prije me to zanimalo..
e sad, htio bi dakle napraviti bozicno drvce sa 20tak ledica da se lijepo pale i gase, ali ne mogu naci shemu, ima pun net kitova i slicnih stvari za prodaju no to me ne zanima.
Znam da trebam isprogramirati PIC i na njegove izlaze postaviti LEDice, ali nazalost nemam jos toliko znanja da to sam razvijem.
Takodjer htio bi napraviti neko drvce koje bi imalo neke zakonitosti u paljenju tih ledica, ne bas da se totalno nasumce pale...
nesto slicno ovome
Mislim da sam jednom i ovdje nasao neku shemu, ali uglavnom nesto mi se na njij nije svidjelo, ali ne sjecam se sto...a sad ju ne mogu naci
Imat cu jos pitanja, al za to cu otvoriti nove topice.
hvala svima :D
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Bozicno drvce Shema

Post by informaticar »

Ja imam shemu neku jednostavniju mislim da je sa jedno 5 led dioda nisam siguran nemam sad ovdje shemu jel smo u školi radili pa nisam uzeo papir sa shemom ali sutra ti uploadam kada dođem kući...
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

najjednostavnije smo radili uz pomoć cd4060, na ulazu rc oscilator, a na izlazu otpori sa ledicama
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

da to samo nemam montažne da čovjek vidi... (a kada bolje razmislim nemam ni obične sheme :lol: )...
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Bozicno drvce Shema

Post by Smjesko »

@clansman, je li ti palo na pamet da kontaktiraš ovog Humanoida što je stavio taj video na Ju-trubu :?:
clansman

Post by clansman »

Je palo mi je napamet ali ne zam kako...druga stvar je sto je on ocito radio kit gotovi..
ma nasao sam ja hrpu gotovih projekata sa ledicama sto na drvcu sto na nekim drugm stvarima (sve primjenjivo) samo sto nitko nedashemu, il hoce lovu ili su entuzijasti koji se cude kako bi ja programrao PIC a da ne znam sam napraviti semu i program..
nazalost nigdje na netu ne mogu naci primjenjivo rjesenje, ne kazem da ga nema, samo ja ne mogu naci.
http://www.nerdkits.com/videos/ledheart/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je takodjer odlicno kad bi se ledice rasporedile drugacije, ali lik neda shemu... :evil:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Bozicno drvce Shema

Post by Smjesko »

Pa ako je čovjek uložio svoje vrijeme i znanje u nešto (konkretno taj projekt) onda ima i potpuno pravo odlučiti hoće li to dati džabe ili će tražiti naknadu. Ima toga s LED-icama hrpa na internetu, samo treba znati tražiti i biti uporan.
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Eto proučiš ovo i za 2 sata napraviš drvce kakvo ti želiš
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=3&t=4249
Shenda

Post by Shenda »

Ako to tvoje drvce može imati samo jedan "mod" rada ledica, onda je najjednostavnije napraviti astabil sa 555, i na njega vezati 4017, koji pali deset ledica sekvencijalno... sve može raditi na naponima između 5 i 15V... :wink:

Šema je u jednom od Elektora... u broju 12, e sad koje godine... :roll:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Bozicno drvce Shema

Post by Smjesko »

informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Code: Select all

http://www.fileserve.com/file/wrqmTp
Ovo smo mi u školi radili i baš je mačji kašalj.
clansman

Post by clansman »

ovaj zadnji link sa fileserve mi ne radi :-(
sad ima tu vec nesto materijala...pokusat cu negdje skinuti elektro casopise pa pronaci tu shemu...da ne razvijam pcb :roll: mislim nije da ne znam ili da sam lijen, samo bi htio imati drvce prije bozica :-)
u svakom slucaju hvala svima
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Sory probam opet večeras uploadati mislim da znam gdje je greška...
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

File name: drvce.doc File size: 1.02 MB

Sad bi trebalo da radi...
clansman

Post by clansman »

Thanks svima...
FAX je gotov i sad imam vremena pa krecem s izradom, ucenjem i svim lijepim stvarima vezanim uz elektroniku....
valjda ce do bozica i moje drvce biti gotovo i onakvo kakvo zelim :-)
Post Reply