Kako da nađem TRANZISTOR koji mi treba???
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Kako da nađem TRANZISTOR koji mi treba???
Imam neki autić na daljinski, dobrog oblika i sve baš fin autić, samo je slab, motorć je neki kineski ali izdržljiv.... da nebričam puno....
-Evo ovako stoje stvari: -U autiću je bila baterija 4.8V(4 obične bat.)
-Ja sam izvadio tu bateriju i stavio jednu "malo bolju" bateriju od 6V, koje je
trostruko veća od ove original, 5 bat. od 1.2 spojene serijski, mogu dat dosta
ampera.....
-Autić je nakon što sam stavio bolju bat. išao 5x bolje ali, nakon 5 minute je stao...
provjerio sam elektroniku u njemu i popipo tranzistore,-bili su sprženi ....
-pa bi ja sad te tranzistore zamjenio onima koji mogu podnjet jaču struju....
- i zato tream pomoč pošto se u tranzistor baš i ne kužim.....
-Kojim Tranzistorima ih trebam zamjeniti i gdje bi mogao nać popis tih tranzistora pa da vidimu
koji mi trebaju i koji su slični...... ___ I jel mi može neko malo pojasnit te tranzistor, po čemu se
razlikuju i koje vrste imaju i neš bitno onjima što bi moro znat....???
-Evo ovako stoje stvari: -U autiću je bila baterija 4.8V(4 obične bat.)
-Ja sam izvadio tu bateriju i stavio jednu "malo bolju" bateriju od 6V, koje je
trostruko veća od ove original, 5 bat. od 1.2 spojene serijski, mogu dat dosta
ampera.....
-Autić je nakon što sam stavio bolju bat. išao 5x bolje ali, nakon 5 minute je stao...
provjerio sam elektroniku u njemu i popipo tranzistore,-bili su sprženi ....
-pa bi ja sad te tranzistore zamjenio onima koji mogu podnjet jaču struju....
- i zato tream pomoč pošto se u tranzistor baš i ne kužim.....
-Kojim Tranzistorima ih trebam zamjeniti i gdje bi mogao nać popis tih tranzistora pa da vidimu
koji mi trebaju i koji su slični...... ___ I jel mi može neko malo pojasnit te tranzistor, po čemu se
razlikuju i koje vrste imaju i neš bitno onjima što bi moro znat....???
Re: Kako da nađem TRANZISTOR koji mi treba???
pročitaj (ako možeš) što piše na tim izgorenim....
moj savjet ti je da vidis koji su ti stanzistori (ime procitas sa njega ) i da potrazis zamjenu na http://www.alldatasheet.com/" onclick="window.open(this.href);return false; tu ces naci sva svojstva tranzistora koji ti treba, tako dobro pogledaj kolika je maksimalna struja koju moze podnijeti pa trazi tranzistor koji podnosi jacu struju sa istim svosjstvima!! ja sam tako radio sebi pojacalo od 250w i radi!
Ide super, al' kratko! Tipična priča o "friziranju"...cokoladamata wrote:...i stavio jednu "malo bolju" bateriju... išao 5x bolje ali, nakon 5 minute je stao...
Bez obzira ko radi taj autić, pa čak i kinezi, dizajniraju ga za određeni napon i struju, tj. određene baterije... Veće, a time i teže baterije, daju viši napon i veću struju, koju elektronika, motorić i ležajevi (pa čak i plastični, ali ipak ležajevi...), vremenom sve teže trpe... Čak i da zamjeniš crknute tranzistore jačima, motor i ležajevi neće dugo...
Uglavnom... origigi tranzistore vjerovatno češ teško naći ako su neki japanci tipa 2SA ili 2SC, ali se uvijek nađe neka pristojna zamjena, možeš staviti i jače...
Vrati staru bateriju... i uživaj!
Za brži, veći i bolji autić - kupi brži, veći i bolji...
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Evo ovi tranzistori: c945 i ispod p331,, 8050ss i D332,, C2328 i E28
Shenda- Slažem se al.... opet kad ti je dosadno i kad voliš nešto kemijat iako to nema puno smisla,...
neznam ja ču te tranzistore zamjenit, a što se tiče ležajeva imam dva taka autića tak da i ako ode nešto evo i backup....
Shenda- Slažem se al.... opet kad ti je dosadno i kad voliš nešto kemijat iako to nema puno smisla,...
neznam ja ču te tranzistore zamjenit, a što se tiče ležajeva imam dva taka autića tak da i ako ode nešto evo i backup....
http://www.classiccmp.org/rtellason/tra ... 2sc945.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Koje vrijednosti mi moraju biti iste da ih mogu zamjeniti,????
znači 2sc945 je npn tranzistor, max napona 50v i mas xtruje 100mA,
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
Malo sam gledo i:
Izgleda da bi trebo promjenit samo ove "C945" jer jedino oni su 100mA, ovi drugi su 1.5 -2 A...
Pa ako mi neko može neš reč, dal da promjenim samo ove ili bi trebo i ostale....
Evo ove sam našo kao zamjeni za C945 - KSD16166bu i DSC7003R0L
Izgleda da bi trebo promjenit samo ove "C945" jer jedino oni su 100mA, ovi drugi su 1.5 -2 A...
Pa ako mi neko može neš reč, dal da promjenim samo ove ili bi trebo i ostale....
Evo ove sam našo kao zamjeni za C945 - KSD16166bu i DSC7003R0L
C945 je univerzalni NPN tranzistor male snage i struje kolektora 100mA... Mijenja ga "bilo koji univerzalni NPN tranzistor male snage i struje kolektora 100mA"... pa čak i BC547...
Pazi!!! Raspored izvoda kod večine BC tranzistora se razlikuje od japanaca!
Promjeni prvo te male tranzistore... pa ako radi - dobro... ako ne - mijenjaj dalje...
Pazi!!! Raspored izvoda kod večine BC tranzistora se razlikuje od japanaca!
Promjeni prvo te male tranzistore... pa ako radi - dobro... ako ne - mijenjaj dalje...
- cokoladamata
- Pocetnik na forumu
OKeee, Hvala !!!!