pojacalo 250W

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
CNCboy

pojacalo 250W

Post by CNCboy »

Pozdrav svima, e ovako imam jednu dilemu!! Vec duzi period radim pojacalo od 250W, ali nisam imao sve dijelove, sad kad konacno sve skupio ostalo je da posastavljam komponente!! Posto bi unutar kutije bilo pozeljno da koristim neke ne bakarne provodnike zbog stvaranja magnetnog polja, ja sam uzeo one iz compa, ali dok ih lemim izolacija se topi, :ohno: zato se bojim da ne bi izgorjeli, posto je I=3.5A i U=70V!! :?: :?:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: pojacalo 250W

Post by Smjesko »

Kakva je to glupost o "ne bakarnim" provodnicima i magnetskom polju? Svaki vodič, kad njime teče struja, stvara magnetsko polje. Te žice na kojima ti se tali izolacija vjerojatno nisu predviđene za lemljenje, već za spajanje onim spojnicama što se krimpaju. Nabavi običnu bakrenu licnu i udri. Pazi da ti vodovi budu što je moguće kraći. U Elektor Electronics magazinu kao i u Everyday Practical Electronics magazinu imaš nekoliko projekata snažnih tonskih pojačala iz kojih možeš puno naučiti i vidjeti kako razmjestiti žice u kištri. Ovdje na forumu imaju linkovi na navedene magazine pa si poskidaj i prouči. Pogledaj postove našeg člana koji se javlja pod tiger i još nekoliko brojčeka (ne sjećam se kojih).
CNCboy

Re: pojacalo 250W

Post by CNCboy »

Ok, hvala puno! :) Ja to pojacalo radim sa prof. fizike pa dok nisam imao net sve dileme sam rijesavao sa njim! :? uglavnom hvala puno, poslusacu tvoj savjet!!
Post Reply