Napojna jedinica...

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
genije
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Napojna jedinica...

Post by genije »

Eh... jade sad da zajedno napravimo neku moćnu shemu za moju napojnu jedinicu... Imam jedan trafo 26V i 8A Imam LM723 i mnogo ostalih komponenata, i sad imam u planu sastavit nešto sa tim LM-om... Ne treba to biti ništa previše... regulacija napona i struje... I ako bi mi netko mogao naći neku shemu za display za dvije znamenke i jedno decimalno mjesto... Ali da i to ne budfe nešto profesionalno i komplicirano, par tranzistora i zener dioda, ovo ono... Iskreno, nisam neki profesionalac, znam samo ono najosnovnije... Tako da bi molio za neku malo lakšu shemu...
arcom
Pravo uznapredovao :)

Re: Napojna jedinica...

Post by arcom »

Ajde, genije, skokni na http://www.national.com" onclick="window.open(this.href);return false; ili http://www.st.com" onclick="window.open(this.href);return false; i skini datasheet za LM723 - tamo ti sve pise.
Cak ne moras ni to - Google je sasvim dovoljan.

Ali to nije sve! Na forumu imas shema napajanja sa LM723 - konkretno ova gdje imas i link za izradu voltmetra/ampermetra.

Za nekoga tko zna samo najosnovije imas prilicno velike ambicije. Nije to lose, dapace, ali za ovo sta ti hoces ces ipak morat malo zasukat rukave.
genije
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by genije »

Da istina trba zasukati rukave, ali imam pomoć čovjeka koji je tehničar za elektroniku i imam veliku volju da dosta tog naučim...
arcom

Post by arcom »

Samo naprijed!

Ocekujemo slike gotovog projekta :)
genije
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by genije »

Bit će slike ali ne tako brzo jer ja ako radim nešto onda to radi da to bude zaista super, i po funkcionalnosti i po estetici... Funkcija mi ne znači ništa ako to ružno izgleda, i obrnuto...
Shenda

Post by Shenda »

Genijalno :!: :roll: :wink:
Post Reply