SHEMA:
ULAZ 12V,40A (AKO NEMOŽE 40 BIO BIH ZADOVOLJAN I SA 25A)
NA POTENCIOMETRU SE MIJENJA IZLAZNA FREKVENCIJA OD 10KHz DO 50KHz.
OPCIONALNO:
BILO BI DOBRO DA SE NA DRUGOM POTENCIOMETRU MOŽE MIJENJATI AMPERAŽA
Dosta sam elektro-tehnižara pitao kako to napraviti i svi su nešto mumljali al nisu znali, pa ovim putem Vas molim za malu pomoć.
pozz
TNX
MJENJANJE FREKVENCIJE OD 10KHz-50KHz
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: MJENJANJE FREKVENCIJE OD 10KHz-50KHz
Postoji više rješenja toga problema, a ja ti sugerišem jedno od jednostavnijih. Uzmi jednokanalno (mono) audio pojačalo za auto koje ima snagu iznad 880W i opseg frekavnecije do 50 kHz. Mislim da te zahtjeve ispunjava npr. Panasonic CY PAD1003N ali provjeri. Pojačalo napojiš sa akumulatora sa tih 12V, 40A, a na ulaz dovedeš signal sa oscilatora npr. na bazi kola 741 sa promjenjivom frekvencijom. Napon na izlazu pojačala podešavaš sa MASTER VOLUME ...
Tako sam i napravio, ali bih trebao dosta komada,
radim na jednom projektu kojeg kanim objaviti na web stranici pa mi opcija s pojačalom za auto nije baš zadovoljavajuća, ali ipak hvala....
pozz
radim na jednom projektu kojeg kanim objaviti na web stranici pa mi opcija s pojačalom za auto nije baš zadovoljavajuća, ali ipak hvala....
pozz
http://www.uggsshopbootsuk.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
jel' ovo imamo klonova...
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti