Ideja je da SmarPohne (win mobile 6) pretvorim u super pametni alarm za auto.
Do sada sam implementirao SMS i GPRS izvještavanje o poziciji auta putm GPS lokacije.
Sada bih volio da probam sa mobitelom uhvattiti i druge događaje koji nastaju u autu.
Kao što su otvaranje vtata, paljenje automobila i slično.
Kojim način bi bio najpogodniji za hvatanje takvih signala i prosljeđivanja do mobitela.
Postoji li način da se neki bluethoot uređaj upai sa telefonom koji bi čitao ove impute
i vraćao podatke nazad prema telefonu. Ili možda IR port (mada mislim da je IR zastario na telefonima i da iste nećemo naći na novijim telefonima).
Unaprijed zahavalan.
Ukoliko ima još zaintersoani za izradu ovakvog projekta neka se jave rado ću podijeliti source code moj aplikacije sa ostalim.
Mada su ovo još uvijek rani povoji ovog projekta
Admir
Hardware interface za mobilni uređaj
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Hardware interface za mobilni uređaj
Sve sto si ti nabrojao ima problem sa dometom. Mislim da nije poenta da sedis 10m od auta i lovis signal od alarma...
Najbolje resenje jedan gsm modem u auto,mikrokontroler, pokupis sve sta ti se hoce od signala, i prosledis u sms/mms/e-mail/ftp/php...
I posle to gledas sa cime hoces. Najbrze je poziv, ujedno i najskuplje...
Najbolje resenje jedan gsm modem u auto,mikrokontroler, pokupis sve sta ti se hoce od signala, i prosledis u sms/mms/e-mail/ftp/php...
I posle to gledas sa cime hoces. Najbrze je poziv, ujedno i najskuplje...
Bojim se da se nismo najbolje shvatili,
Ideja je slijedeća:
Da je smartphone ugrađen i fiksan u automobilu, On će vršiti komunikaciju sa serverom preko SMS-a,GPRSa
ili WeFia ako je auto u garaži.
Ja imam problem kako da uspostavim komuniaciju između mobitela i samog automobila.
Kako da mobitel uhvati događaj otvanja vrata ili paljnja motora. S obzirom da mobiteli nemaju nekih
portova gdiije bi mogli hvatati to kao što imaju računari (Serial, ili prarelni) ja sam mislio napraviti komunikaciki kanal na slijedeći način
Hardwe autua (žica ) spoji kontakt na nekom Bluethoot controleru
Blue thoot uhvati taj event i prslijedi ga do mobitela sada mobitel dalje procesuira infomaciju
i šalje podatke na server.
Ono što mi je dosada palo na pamet da opremim mobitel sa bluethoot mišem a da clickove miša pokreću
događaji u autu koje hoću da kontrolišem.
Tako da moja aplikacija na mobitelu može dobiti info direktno sa sginalom automobila
Ideja je slijedeća:
Da je smartphone ugrađen i fiksan u automobilu, On će vršiti komunikaciju sa serverom preko SMS-a,GPRSa
ili WeFia ako je auto u garaži.
Ja imam problem kako da uspostavim komuniaciju između mobitela i samog automobila.
Kako da mobitel uhvati događaj otvanja vrata ili paljnja motora. S obzirom da mobiteli nemaju nekih
portova gdiije bi mogli hvatati to kao što imaju računari (Serial, ili prarelni) ja sam mislio napraviti komunikaciki kanal na slijedeći način
Hardwe autua (žica ) spoji kontakt na nekom Bluethoot controleru
Blue thoot uhvati taj event i prslijedi ga do mobitela sada mobitel dalje procesuira infomaciju
i šalje podatke na server.
Ono što mi je dosada palo na pamet da opremim mobitel sa bluethoot mišem a da clickove miša pokreću
događaji u autu koje hoću da kontrolišem.
Tako da moja aplikacija na mobitelu može dobiti info direktno sa sginalom automobila
A zasto bas mora smartphone?
Kad imas gomilu stupid modema kojima upravljas preko AT komandi...
Kad imas gomilu stupid modema kojima upravljas preko AT komandi...
@pedja089
Jer sam ja više programer nego hardweraš, Smartphone ima sjajno okruženje za razvoj.
Tu imam sve spremno od GPS geotaging do sms čitanja, movment senzora protokola za GPRS
i sve ostalo, pristupa memoriji zapisivanju logova i slično
A cijena polovnih smarphone ova sa GPS om je danas toliko niska da se isplati probati razviti takvo nešto.
Jer sam ja više programer nego hardweraš, Smartphone ima sjajno okruženje za razvoj.
Tu imam sve spremno od GPS geotaging do sms čitanja, movment senzora protokola za GPRS
i sve ostalo, pristupa memoriji zapisivanju logova i slično
A cijena polovnih smarphone ova sa GPS om je danas toliko niska da se isplati probati razviti takvo nešto.
Bez hardvera nista neces napraviti...
Nisam nikad radio sa smartphone, ali kadhoces njega, onda pogledaj dali ima negde neki seriski port, dali bluetooth ili direktan. Kad to nadjes ostaje ti samo pokupiti signale sa mikrokontrolerom i proslediti ih na port...
Nisam nikad radio sa smartphone, ali kadhoces njega, onda pogledaj dali ima negde neki seriski port, dali bluetooth ili direktan. Kad to nadjes ostaje ti samo pokupiti signale sa mikrokontrolerom i proslediti ih na port...