Plava slika na tv-u

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
toky_90

Plava slika na tv-u

Post by toky_90 »

Mislim da naslov sve govori ali da malo pojasnim :D

Kad upalim tv slika bude plava, ko da sam stavio plavu foliju preko ekrana. Pa bi zamolio nekog da mi objasni u čemu je problem i naravno kako da ga popravim?! :)
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Plava slika na tv-u

Post by stojke369 »

RGB stepen. CRT ploca. Ekran.
kyzo

Post by kyzo »

Kod mene ti je bio isti problem samo što sam imao zelenu sliku, na RGB ploči izgorili tranzistori od crvene i plave. Otvori telku nađi ploču, vidi koji su tranzistori, i zamijeni ih
ackata

Post by ackata »

ako nisu tranzistori moze biti i konektor koji se spaja rgb plocica sa katodnoj cevi , ja sam imo vakov problem resio sam ga sa novom konektor
toky_90

Post by toky_90 »

kyzo wrote:Kod mene ti je bio isti problem samo što sam imao zelenu sliku, na RGB ploči izgorili tranzistori od crvene i plave. Otvori telku nađi ploču, vidi koji su tranzistori, i zamijeni ih
A gdje se nalazi ta RGB ploča?
kyzo

Post by kyzo »

http://sharp3d.net/dump/neogeo/otherDials.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

eto je na linku
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Ne mora uopste da bude na katodnoj cijevi. Zavisi o kom se TV aparatu radi. Bilo bi dobro ako bi pokretac teme dao info o kom se tipu aparata radi.
Na tvoje pitanje "...kako da ga popravim?..." odgovor je samo jedan. Ponesi aparat u neki od servisa da ti to kolege lijepo zavrse na obostrano zadovoljstvo.
Alexa
Post Reply