Poshtovani dobar dan i srdacan pozdrav svima...
Naime dolazim sa problemom u vezi gore pomenutog pic-a. Tacnije dva problema dva pic-a
Problem 1: Naruchim ja 2 PIC-a 12F629 i jedan se isprogramira bez greshke a drugi nema osccal podatak za kalibraciju znaci nije brisan nishta nije upisano u njega jednostavno ga nema...Kada pokusham da ga isprogramiram IcProg me pita da li zelim da koristim tvornicki ili da menjam idem na ne tj da koristi tvornicki i naravno dobijem error...neznam shta da radim sa njim...
Problem 2: Testirao sam pre nekog vremena neki Chip Catrige reseter za samsung shtampache koji se bazira na ovom pic-u i sad trazilo je od mene da izbrishem taj podatak za kalibraciju i ja uredno zapishem taj podatak na papir (3438) kako ako uredjaj ne proradi taj pic eventualno iskoristim za neshto drugo i kao 90% tih chip resetera za ketridze shtampacha ne radi i taj uredjaj je razmontiran ali ne znam nacin kako da taj isti podatak vratim u PIC i eventualno iskoristim za neshto drugo...
Zaboravio sam da napomenem da posedujem samo AllPicProg od programatora i sam shvatam da je vreme da se predje na neshto drugo ali do sada mi je sluzio posluzice josh koje vreme...od software-a koristim uglavnom IcProg zadnju verziju ali imam i WinPIC800 tako da ako postoji neka shansa da se spase bar jedan PIC bio bih vam do neba zahvalan jer sam zapocheo i Ivicin termometar sa nokia 3310 displey-om ali me kochi shto mi hvali samo taj pic a danas stigli delovi tako da neznam da li cu u skorije vreme naruchivati nove pic-eve...
Ako neko zna kako spasiti bar jedan pic od ova dva neka javi ovde...ja sam trazio malo po net-u i nashao ovo:
http://picprojects.org.uk/projects/recal/recal.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam ako treba josh neshto da stavim eventualno screenshot IcProg-a javite ako mozete...
Inache termometar ceka samo pic
PIC 12F629 problem :(
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: PIC 12F629 problem :(
Ako si izgubio te OSCCAL vrijednosti, onda napravi ovo sa svog linka, pronadji im tu vrijednost i uprogramiraj sa IC-Prog-om nazad na zadnju FLASH lokaciju i to je to.
Onda na svako naredno programiranje PIC-a izaberi onu opciju da ti "sacuva/prezervira" tu OSCCAL vrijednost i to je sve.
Onda na svako naredno programiranje PIC-a izaberi onu opciju da ti "sacuva/prezervira" tu OSCCAL vrijednost i to je sve.